Šport > Nogomet
43 ogledov

Milanič zapušča Maribor: "Šok za klubsko vodstvo"

milanič zahovič dinamo maribor Anže Petkovšek
Najtrofejnejši slovenski nogometni klub po petih sezonah zapušča najtrofejnejši trener Darko Milanič, je v ponedeljek na uradni spletni strani sporočil NK Maribor. Milanič bo ozadje svojega odhoda pojasnil na torkovi novinarski konferenci. Nekdanji kapetan reprezentance je že dalj časa na seznamu želja CSKA Sofije in svojega bivšega kluba Sturma.

Le nekaj dni po zgodovinski trojni kroni, ki jo je Maribor osvojil v praktično brezhibni sezoni 2012/13, v kateri je dvignil pokal za zmago v slovenskem prvenstvu, poleg izvrstnega nastopanja v Evropski ligi pa se veselil tudi pokalne in superpokalno lovorike, se je v Ljudskem vrtu slavje končalo na zelo grob način.

Najtrofejnejši slovenski nogometni kolektiv je namreč prek svoje spletne strani (www.nkmaribor.com) sporočil, da jih po petih sezonah zapušča trener Darko Milanič. Izolan se je po prihodu v Maribor veselil štirih naslovov državnega prvaka in tvoril izjemno navezo s športnim direktorjem in nekdanjim soigralcem Zlatkom Zahovićem, njuno sodelovanje pa se je ob zanimanju številnih tujih klubov očitno končalo.

Milanič je po besedah kluba s svojo odločitvijo "šokiral" v ponedeljek zvečer, ozadje odhoda pa bo pojasnil na torkovi novinarski konferenci. Milaniča že nekaj časa povezujejo z odhodom v bolgarsko CSKA Sofijo, oglasili pa so se tudi njegovi nekdanji delodajalci iz avstrijskega Sturm Gradca.

"Šok za klubsko vodstvo"

"V petih sezonah na klopi vijoličastih je Darko Milanič osvojil štiri naslove državnih prvakov, tri pokalne naslove in dva superpokala ter ekipo dvakrat popeljal v tekmovanje UEFA Liga Europa. Čeprav je bil vselej tarča mnogih tujih klubov, je vsa ta leta ostal zvest ekipi, klubu, navijačem, vijoličasti barvi in najbolj nogometnemu mestu v Sloveniji. Prav zaradi tega predstavlja današnja večernja odločitev trenerja, da bo nove trenerske izzive iskal drugje, šok za klubsko vodstvo," je v ponedeljek na klubski spletni strani sporočil štajerski prvoligaš.

Milanič se je vprašanjem o svoji prihodnosti sicer uspešno izogibal tudi po sredinem finalu pokala v Kopru, kjer je Maribor z zmago nad Celjem zaključil "trojčka".

"Vesel sem, da je vsega tega konec na ta način, da gremo s fanti tako na dopust. Fenomenalno! Takšne načrte, kot sem jih imel prvo leto, jih imam pri Mariboru tudi danes, ne bom pa rekel, da nekega dne ne bom odšel," je po slavju za TV Slovenija povedal Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.