Šport > Nogomet
23 ogledov

Milanu rekordni šesti superpokal

Zlatan Ibrahimović superpokal Inter Milan
1/7
Reuters
Italijanski nogometni državni prvak Milan in njegov mestni tekmec ter pokalni prvak Inter sta danes v Pekingu igrala finale superpokala, v katerem so slavili rdeče-črni z 2:1 (0:1).

Novi – rekordno šestič – prvak v italijanskem superpokalu je Milan. Varovanci Massimiliana Allegrija so v Pekingu na stadionu Ptičje gnezdo z 2:1 pokorili nogometaše Interja, ki so po prvem polčasu vodili z 1:0 po golu Wesleyja Sneijderja v 22. minuti tekme. Nizozemca, ki je v svojem slogu s prostega strela pometel pajčevino Milanovega gola, so sicer v soboto nekateri italijanski mediji že razglasili za nogometaša Manchestra Cityja, nato pa so to le nekaj ur kasneje negirali britanski mediji.

Le en zadetek varovancev novega trenerja Gian Piera Gasperinija pa je bil premalo za končno veselje, saj sta na sceno pri mestnih rivalih stopila Šved bosanskih korenin Zlatan Ibrahimović in ganski nogometaš Kevin Prince Boateng. Ibra je v 60. minuti najprej poskrbel za izenačenje, slabih 10 minut kasneje pa je za veselje rdeče-črnih s strelom iz ležečega položaja poskrbel Boateng, ki je v mrežo pospravil odbitek Patovega strela.

AC Milan : Inter 2:1 (0:1)
Ibrahimović (60), Boateng (69); Sneijder (22)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.