Šport > Nogomet
6 ogledov

Milanu vlada Inter

Bologna
1/10
EPA
Milanski derbi med Milanom in Interjem je po zaslugi Diega Milita pripadel slednjemu. Strokovno vodstvo slovenske reprezentance si je v Veroni ogledalo derbi s štirimi reprezentanti, ki je pripadel Chievu. Zgolj remi Juventusa in Cagliarija. Na zadnji tekmi kola Bologna do točke pri Napoliju.

Tekma visokih pričakovanj, upov in napetosti, milanski derbi ali derbi, obračun med Milanom in Interjem je pripadel slednjemu. Za edini gol na tekmi je poskrbel argentinski zvezdnik Diego Milito. Argentinec, ki večine sezone ne igra v pravi formi, je mrežo Milana zatresel v 54. minuti in tako končal njegov 12 tekem dolgi niz brez poraza. Milan je tako drugi na lestvici, točko za Juventusom, Inter pa ostaja na petem mestu.

Bologna blizu senzacije

Zadnja tekma 18. kola Serie A je imel tudi slovenski pridih, a na žalost je Rene Krhin še enkrat več ostal le na klopi Bologne. Kljub temu ima slovenski reprezentant zagotovo kar nekaj razlogov za veselje, saj so njegovi soigralci na vročem gostovanju v Neaplju proti Napoliju prišli do velike točke (1:1). Kaj lahko pa bi se gostje domov vrnili z vsemi tremi, a sreča jim tokrat ni bila naklonjena.

Neapljčani niso blesteli, kar je Bologna hitro izkoristila in v 14. minuti prek Roberta Acquafresce presenetljivo povedla. Domači so nato vse moči usmerili v napad, a mreže niso uspeli zatresti. Ko je že začelo dišati po presenečenju, pa je sreča Bologni oziroma njenem branilcu Diegu Perezu obrnila hrbet. Po strelu enega od igralcev Napolija je žoga v kazenskem prostoru Pereza zadela v roko in glavni sodnik je povsem upravičeno pokazal na belo točko. Odgovornost je na svoja pleča prevzel Edinson Cavani in poskrbel za delitev točk na slovitem San Paolu.

Cesar in Jokić boljša od Sicilijancev

Chievo ali leteči osli so doma premagali Palermo z 1:0. Glavni razlog za to je bil zadetek Paola Sammarca iz 50. minute. Od štirih Slovencev so trije odigrali celotno tekmo. Tako domača Boštjan Cesar kot Bojan Jokić kot Josip Iličić za Sicilijance. Armin Bačinović - zanimivo, eden najresnejših kandidatov za njegovo novo destinacijo naj bi bil ravno Chievo - pa je z igrišča odkorakal v 76. minuti. Valter Birsa je zmago svoje Genoe nad Udinesejem s 3:2 presedel na klopi, Samir Handanović pa je kot po navadi videmska vrata branil od prvega do zadnjega sodnikovega piska. Juventus in Cagliari sta le remizirala.

Palermo drži Bačinovića: brez posoje

"To je operacija, ki je odvisna od mnogih strani, ampak naš način razmišljanja se ne bo spremenil, dokler Palermo ne bo rekel drugače - vemo, da hoče Palermo zadržati Bačinovića," je za italijanske medije povedal Amir Ružnić, zastopnik Armina Bačinovića. "Jaz skrbim za Arminove interese in lahko rečem, da je zelo miren, nismo govorili o morebitni posoji."

Italijanska liga, 18. kolo:

Catania : AS Roma 1:1* (1:1)
Legrottaglie (25); De Rossi (29)
* - tekmo so v drugem polčasu prekinili zaradi dežja

Lazio : Atalanta 2:0 (1:0)
Hernanes (20/11-m), Klose (90)
RK: Lucchini (53/Atalanta)

Cesena : Novara 3:1 (2:0)
Mutu (20, 39/11-m), Rinaudo (45./ag); Morimoto (89)

Chievo : Palermo 1:0 (0:0)
Sammarco (50)
Boštjan Cesar in Bojan Jokić sta igrala 90 minut za Chievo. Armin Bačinović je bil pri gostih v igri do 76. minute, Josip Iličić pa vso tekmo.

Genoa : Udinese 3:2 (0:1)
Granquist (49), Janković (51), Palacio (71); Ferronetti (14), Di Natale (75/11-m)
RK: Rossi (74/Genoa)

Valter Birsa je pri Genoi sedel na klopi. Samir Handanović je za Udinese v vratih stal 90 minut.

Fiorentina : Lecce 0:1 (0:0)
Di Michele (66)

Juventus : Cagliari 1:1 (1:0)
Vučinić (7); Cossu (48)

Parma : Siena 3:1 (1:0)
Biabiany (24), Valiani (66), Giovinco (90); Grossi (79)

AC Milan : Inter Milan 0:1 (0:0)
Milito (54)

Napoli : Bologna 1:1 (0:1)
Cavani (71/11-m); Acquafresca (14)
Rene Krhin (Bologna) je sedel na klopi.

Komentarjev 1