Šport > Nogomet
30 ogledov

Milijon za osem tekem

Žurnal24 main
Josip Iličić bi lahko po le osmih tekmah pošteno napolnil blagajno Maribora. Zlatko Zahovič je z njegovim prestopom iz Interblocka naredil eno od svojih najboljših potez, odkar dela v Ljudskem vrtu.

Napoli resno zagrizel
Kranjski vezist Josip Iličić je odigral le osem tekem za Maribor, ki bi z njegovo prodajo v Italijo lahko mastno zaslužili. Največ zanimanja za novopečenega slovenskega reprezentanta je pokazal Napoli. Legendarni italijanski prvoligaš, ki je zlata leta doživel z velikim Diegom Maradono, naj bi bil za Iličiča pripravljen odšteti več kot milijon evrov. Celotna odškodnina pa seveda ne bo romala na tekoči račun osemkratnih slovenskih prvakov.

Če je ponudba prava, mora iti. Vprašanje, ali se mu bo še ponudila taka priložnost. Tveganje je preveliko. Slovenski klubi pa prav tako morajo za preživetje vsako sezono koga prodati v tujino.
Kliton Bozgo
Interblock čaka odstotke
Pri Interblocku so namreč z Mariborom sklenili zelo dobro kupčijo. Čeprav niti v Ljudskem vrtu niti v Ljubljani ne želijo razkriti, kakšen odstotek odškodnine bo pripadel bivšemu klubu Iličića, pa gre po naših informacijah za od 50 do 60 odstotkov. Ljubljanski drugoligaš bi tako lahko za igralca, ki ga je v Maribor poslal brez odškodnine, dobil kar pol milijona evrov – in to le dober mesec po prestopu. Za Interblock je 22-letni Gorenjec odigral 55 prvenstvenih tekem.

Tržnice še ni konec
Maribor je letos zaslužil že s prodajo Dejana Školnika in Reneja Miheliča na Portugalsko, vendar pa odhodov v tem prestopnem roku najbrž še ni konec. Veliko zanimanja privablja borbeni vezist Armin Bačinović. Za njegove usluge naj bi se potegovalo kar nekaj italijanskih klubov, tudi nekdaj slovita Parma in novi prvoligaš Cesena.

Če je ponudba nespodobna, je logično, da ga Maribor proda takoj. Vpliva pa veliko faktorjev. Najbolje bodo vedeli ljudje v klubu. Morda bi lahko po njihovi oceni še kaj dosegli v Evropi in za igralca iztržili še več.
Dejan Djuranović

Prav tako je ogromno zanimanja po Evropi vzbudil branilec mlade ekipe Luka Krajnc. O vsega 15-letnem mladeniču skavti evropskih klubov pojejo hvalnice, najbližje pa naj bi bil prestopu v angleški Blackburn. Zanj je sicer v Angliji zanimanje pokazalo kar nekaj klubov, mnogi pa v njem vidijo nogometaša, ki po slogu igre spominja na srbskega branilca Manchestra Uniteda Nemanjo Vidića. Krajnc bo, kot kaže, po Rokiju Štrausu, Sandru Bloudeku, Vidu Belcu in Reneju Krhinu nov mladenič, ki bo Maribor zapustil, ne da bi odigral minuto za člansko ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.