Šport > Nogomet
48 ogledov

Militov "poker" premalo: Palermo do 4:4!

Artemio Franchi Montepaschi Arena Siena Catania sneg Serie A igrišče stadion
1/12
EPA
Sneg je ustavil tri sredine tekme v Serie A, na srečo ne tudi tiste med Interjem in Palermom na San Siru, ki se je s štirimi goli Diega Milita in tremi Fabrizia Miccolija končala brez zmagovalca (4:4). Lazio je na Stadiu Olimpicu z dvema goloma v zadnjih 15 minutah premagal AC Milan (2:0).

Sneg je dolgo časa grozil tekmi med Interjem in Palermom na San Siru, navijači pa so bili lahko še kako zadovoljni, da je v bitki z naravo (vsaj enkrat) zmagal človek. Pridni delavci so pred tekmo očistili zelenico in jo do začetka prekrili tudi z zaščitno prevleko, ki je omogočila nemoten začetek. Siciljci so prevladovali od prve minute in bili nagrajeni v 17. minuti, ko je po kotu na drugi vratnici sam ostal Andrea Mantovani in z glavo zabil za vodstvo. Inter je izenačil že nekaj minut kasneje, ko je s strani podajal Maicon, žogo pa je v mrežo poslal Diego Milito.

Zgodba se je ponovila tudi v drugem polčasu, ko je najprej povedel Palermo z izvrstnim golom kapetana Fabrizia Miccolija, Nerazzurri pa so spet izenačili že čez nekaj minut. Padec Juta Nagatoma v kazenskem prostoru gostov je bil dovolj za najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil Milito. Argentinec je svoj veliki večer nadaljeval v 61. minuti, ko je iz sumljivega položaja zaključil svoj hat-trick za 3:2. Trener gostov Bortolo Mutti je takoj po zadetku v igro poslal Josipa Iličića, ki je zamenjal Erana Zahavija. Začele so se nore minute – Miccoli je z glavo nemudoma izenačil, spet pa ni minilo niti pet minut in Inter pobegnil v novo vodstvo. Seveda, zadel je Milito, ki je po slabem strelu Pazzinija dobil žogo in zabil svoj četrti gol večera. Nora tekma je zaključni obrat dobila pet minut pred koncem, ko je Iličić z izvrstno globinsko podajo zaposlil Miccolija, Palermov kapetan je Julia Cesarja s strelom na daljšo vratnico premagal za končnih 4:4.

Derbi kola med Laziem in AC Milanom so sinjemodri v svojo korist odločili v zadnjih 15 minutah, ko sta zadela Hernanes in Tommaso Rocchi. Poraz Rossonerov so na najboljši možni način izkoristili pri Udineseju, ki je s Samirjem Handanovićem v vratih doma premagal Lecce in se milanistom približal na dve točki zaostanka. Michele Pazienza je za Videmčane zadel že na svoji prvi tekmi po povratku iz Juventusa, in to po vsega dveh minutah. Po izvrstnem izenačujočem golu Davida Di Micheleja, ki je z roba kazenskega prostora presenetil Handanovića, je zmago belo-črnim prinesel kapetan Antonio Di Natale.

Obračun Parme z vodilnim Juventusom, edina torkova tekma 21. kola Serie A, je bil odpovedan manj kot uro do predvidenega začetka tekme zaradi močnega sneženja v severni Italiji. Dan kasneje so nekaj ur pred začetkom odpovedali še obračuna Siena Catania in BolognaFiorentina, po polurni zamudi pa so obupali tudi nad tekmo Atalanta – Genoa. Direktor Milana Adriano Galliani ob slabi vremenski napovedi že lobira, da bi odgovorni prestavili nedeljsko tekmo na San Siru, kamor prihaja Napoli. "V določenih vremenskih pogojih se ne da igrati," je svoje poglede že izrazil Napolijev predsednik Aurelio De Laurentiis.

Italijanska liga, 21. kolo:

Cagliari : AS Roma 4:2 (2:2)
Ribeiro (6), Pinilla (41), Ribeiro (49), Ekdal (90); Juan (13), Borini (34)

Inter Milan : Palermo 4:4 (1:1)
Milito (22, 55/11-m, 61, 69); Mantovani (17), Miccoli (52, 66, 85)
Iličić je igral od 62. minute, Bačinović (oba Palermo) je poškodovan.

Lazio : AC Milan 2:0 (0:0)
Hernanes (77), Rocchi (85)

Napoli : Cesena 0:0

Udinese : Lecce 2:1 (2:1)
Pazienza (2), Di Natale (37); Di Michele (26)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Novara : Chievo 1:2 (0:1)
Mascara (79); Pellisier (33), Thereau (78)
Boštjan Cesar je igral od 77. minute, Bojan Jokić (oba Chievo) je sedel na klopi.

Odpovedano zaradi snega:
Parma – Juventus
Bologna – Fiorentina
Siena – Catania
Atalanta – Genoa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.