Šport > Nogomet
27 ogledov

Milivoje ujel Tima – 16:16

Milivoje Novaković je v soboto zabil svoja 15. in 16. gol sezone. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Klubska sezona se počasi končuje, še naprej pa ni jasno, kdo bo slovenski legionar z največ goli. Milivoje Novaković je v soboto zabil dva in ujel Tima Matavža. Ta vikend se je zgodil tudi en slovenski avtogol.

Vratarji:
Samir Handanović (Udinese, Serie A). Ko dobiš pet golov, niz več tekem brez prejetega zadetka zbledi. To se je zgodilo Sarmi, ki je proti Fiorentini klonil s kar 2:5. Toliko jih na eni tekmi letos še ni dobil.

Jasmin Handanović (Empoli, Serie B). Spet je obsedel na klopi in spet so brez njega izgubili. Sassualo je bil boljši z 1:0.

Vid Belec (Crotone, Serie B). Po tekmi prepovedi igranja zaradi kartonov se je vrnil v gol, dobil en zadetek, a so soigralci Vicenzo vseeno premagali 2:1.

Najboljši strelci v Nemčiji:
24 – M. Gomez (Bayern)
22 – P. Cisse (Freiburg)
16 – Novaković (Köln) in T. Gekas (Eintrach

Obrambni igralci:
Siniša Andjelković (Palermo, Serie A). Žal moramo ponoviti stavek izpred tedna dni – v  zadnjem obdobju ne dobiva priložnosti. Pri Parmi so njegovi soigralci izgubili z 1:3.

Mišo Brečko (Köln, 1. Bundesliga). Odigral je eno svojih najboljših tekem sezone. Poveljeval je obrambi, ki ji drugouvrščeni Bayer ni dal zadetka, in obenem še podal za prvi zadetek za zmago 2:0. Vrnili so se na sredino prvenstvene razpredelnice.

Boštjan Cesar (Chievo, Serie A). Vsej 90 minut je igral tudi Cesar in s svojim moštvom Lecce premagal z 1:0.

Branko Ilić (Lokomotiva Moskva, prva ruska liga). Končno je dobil priložnost za svoj novi klub, a žal le v sodnikovem podaljšku. Z 2:1 so premagali Kuban.

Bojan Jokič (Chievo, Serie A). Spet je srečanje spremljal s tribune.

Najboljši strelci na Nizozemskem:
20 – M. Junker (Roda)
19 – D. Bulkjin (Haag) in B. Vlemincks (NEC)
16 – Tim Matavž (Groninegen) in B. Dzsudzsak (PSV)

Matej Mavrič (Kapfenberg, prva avstrijska liga). Odigral je celotno tekmo. Z Inssbruckom so remizirali 1:1. So na varnem osmem mestu, Innsbruck Mirana Burgića (odigral je celotno tekmo) pa dve mesti više.

Marko Šuler (Gent, Proleague). Igral je od prve do zadnje minute. Proti presenečenju sezone Standardu so klonili 0:1 in tako so na petem mestu že 12 točk na Genkom.

Vezni igralci:
Armin Bačinović (Palermo, Serie A). Prejšnji vikend so zmagali, zdaj spet izgubili – 1:3 pri Parmi. Bačo je igral v prvem polčasu.

Valter Birsa (Auxerre, Ligue 1). Ko je v 72. minuti sedel na klop, so zaostajali 0:1, nakar je njegova zamenjava zadela za veliko točko proti Marseillu.

Josip Iličić (Palermo, Serie A). Tako kot Bačinovića je trener ob polčasu tudi Joja pustil v slačilnici. Takrat so zaostajali 0:2.

Andraž Kirm (Wisla Krakow, prva poljska liga). Slovenskemu vezistu (igral je vseh 90 minut) in soigralcem zmanjkuje moči, saj so drugič zapored izgubili (proti Gorniku 0:2) in imajo le še tri točke prednosti pred Jagiellonio.

Robert Koren (Hull City, championship). Kapetan slovenske reprezentance je zacementiran v prvi enajsterici in dobro igra vselej do zadnjega sodnikovega žvižga. Pa vendarle se jim Premier League izmika. Igralo so 1:1 s Crystal Palaceom in nazadovali na 10. mesto – sedem točk od kvalifikacij za prvo ligo.

Aleksander Radosavljević (Den Haag, Eredivision). V "slovenskem" dvoboju je igral celotno tekmo, a izgubil proti Groningenu 2:4. Padli so na sedmo mesto.

Omenimo še ... Eno redkih priložnosti je dobil Enej Jelenič (Genoa). Proti Napoliju je igral 14 minut. Andrej Komac (Ruch) je zadel za zmago 1:0 nad Cracovio. To je njegov drugi letošnji gol. Zadel je tudi Dragan Jelić (Willem II), a v svoj gol in Twente jih je premagal 4:0. Dalibor Stevanović (Vitesse) je igral do 82. minute – PSV jih je premagal 2:1. Govori se, da bo poleti prestopil v Crveno zvezdo!

Goran Šukalo (Duisburg, 2. Bundesliga). Medtem ko se v Sloveniji o njem govori v povezavi s stavniškim škandalom, pa v Nemčiji igra od prve do zadnje minute. Frankfurt so premagali s 4:0.

Napadalci:
Zlatko Dedić (Bochum, 2. Bundesliga). Union iz Berlina so premagali s 3:0, a brez pomoči primorskega napadalca. Še naprej se nadejajo vrnitve v prvo ligo.

Zlatan Ljubijankić (Gent, Proleague). Nekdanji član Domžal je porumenel, a ostal na igrišču do konca srečanja. Z 0:1 je izgubil proti Standardu iz Liega.

Milivoje Novaković (Köln, 1. Bundesliga). Bitko z Matavžem za najboljšega slovenskega strelca je z dvema zadetkoma še zaostril – letos jih je tako dal že 16. Z 2:0 so premagali Bayer iz Leverkusna.

Tim Matavž (Groningen, Eredivision). Tim ostaja pri 16 golih, saj zaradi manjših težav s stegensko mišico ni igral. Če bi, bi zagotovo zadel, saj so njegovi soigralci kar štirikrat načeli mrežo Haaga.

Nejc Pečnik (Krilja Sovjetov, prva ruska liga). Z mnogo bogatejšim Rubinom so igrali 2:2, slovenski napadalec pa je dobil možnost igranja zadnjih 20 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.