Šport > Nogomet
58 ogledov

Minuta molka za nekdanjega predsednika

večni derbi Anže Petkovšek
Derbi med Mariborom in Olimpijo se bo začel z minuto molka zaradi smrti nekdanjega predsednika mariborskega kluba.

Prvo pomladno kolo bo zaznamoval veliki derbi med Mariborom in Olimpijo. Tekemca sta v doslej odigranih tekmah zbrala enako število točk, oba jih imata 46, zaradi boljše gol razlike so na vrhu lestvice vijoličasti. Tekma, ki je že nekaj dni razprodana, se bo sicer začela z minuto molka. Ta bo namenjena nekdanjemu predsedniku Maribora dr. Rudiju Turku.

"Gospod z veliko začetnico. Prepoznaven obraz v našem mestu, z vplivnimi obdobji delovanja v mariborski bolnišnici in v našem klubu. Bil je predsednik v dveh mandatih, z velikim pečatom v klubski zgodovini. Pod njegovim vodstvom je NK Maribor leta 1997 prvič postal državni prvak. V drugem mandatu, od leta 2004, pa je opravil veliko vlogo v neprijetnem, zahtevnem procesu sanacije kluba," so zapisali pri mariborskem klubu.

Stanković: Prednost dajem Mariboru

Tekma bo na sporedu v soboto ob 20.15. "Gre za derbi Slovenije, zmaga lahko eni izmed ekip da veter v jadra v boju za naslov. Čeprav navijam za Olimpijo, bi dal prednost Mariboru, ki je tokrat domačin. Bo pa vsekakor zanimivo," je o slovenskem derbiju ob obisku v Ljubljani dejal nekdanji zvezdnik Interja Dejan Stanković.

"Tokratni derbi bo prava nogometna poslastica iz več razlogov. V prvi vrsti gre za boj največjih slovenskih klubov, vodilnih ekip, večnih tekmecev z največjima navijaškima skupinama. Prav posebej zanimiv bo taktični pristop, saj je Maribor obdržal preverjeno zasedbo, Olimpija pa je skoraj povsem spremenila nogometni DNK svoje ekipe z verjetno kar šestimi novinci v udarni zasedbi. To je trk dveh filozofij, s tem, da v Mariboru svojo negujejo že leta, Olimpija pa doživlja zasuke vsakih nekaj mesecev z vodstvenim kadrom, trenerji in igralci. Ne pozabimo, tako Maribor kot Olimpija lažje igrata derbije v gosteh. To bo bitka preverjene vijolične strategije proti dokaj tvegani zeleno-beli svežini in pričakovani neuigranosti ljubljanskega moštva, ki so ga sestavljali do tik pred zdajci," pa o tokratni tekmi meni novinar Rok Tamše, ki bo vodil studio pred tekmo na televiziji Kanal A.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.