Šport > Nogomet
15 ogledov

Misija (ne)mogoče: gol brez napadalca

olimpija stožice trening široki 2011
1/13
Anže Petkovšek
Olimpija v četrtek (ob 20. uri) proti Širokemu v Stožicah igra za napredovanje v drugo kolo. Nogometaši Kopra pa morajo v Karagandiju (ob 15.00) na povratni tekmi zabiti gol.

Prva tekma v Širokem Brijegu je pokazala, da je Olimpija Ljubljana v letošnjem prvem predkrogu kvalifikacij za Evropsko ligo res drugo moštvo, kot je bilo lani. (Ne)učinkovitost po 0:0 na Pecari kljub vsemu ostaja pereč problem.


Dati gol brez napadalca

"Verjamem v naše fante, znajo igrati dober nogomet, zavedamo pa se, da igramo proti resnemu nasprotniku, ki ne bo dovoljeval šlamparij. Naš cilj je jasen – iti v naslednje kolo in seveda prikazati všečen, v nasprotju s prvo tekmo pa tudi učinkovit nogomet," je bil v napovedih pred tekmo jasen trener zeleno-belih Dušan Kosič.

Nekdanji kapetan Olimpije je spet poudaril, da njegovo moštvo ne namerava odstopati od filozofije posesti žoge, tudi če se bo Široki spet zaprl: "Za zdaj se ne bomo prilagajali nikomur, razen če k nam ne pride kdo iz velike peterice. Potem bomo razmislili."

Kot na prvi tekmi bo priložnost med vratnicama na svoji drugi uradni klubski tekmi dobil mladi vratar Elvis Džafić, ki je bil za svojo premiero v Hercegovini pred dnevi nagrajen z novo pogodbo. Na desni bok se vrača na prvi tekmi odsotni Boban Jović, novi napadalec Dragan Čadikovski pa še ne bo imel pravice nastopa, s čimer je Kosič ob suspendiranem Adnanu Bešiću ostal brez pravega napadalca.

"Zelo, zelo sem prepričan, da bo šla Olimpija, če nam bo dogovor iz slačilnice uspelo prenesti na igrišče, naprej," je bil pred tekmo optimističen tudi branilec Sreten Sretenović.

Koper proti 15 tisoč grlom

Po več kot 24-urni poti proti osrčju Kazahstana, na katero so nogometaši Luke Kopra krenili že v ponedeljek, varovance Vlada Badžima čaka povratna tekma proti Šahtarju iz Karagandija. Rezultat 1:1 z Bonifike pomeni, da morajo Koprčani nujno zabiti vsaj gol. Tekma se bo zaradi časovne razlike začela že ob 15. uri po našem času.

"Napredovanja nismo zapravili, še vedno smo v igri," pred tekmo na stadionu rudarjev, na kateri naj bi se po nekaterih informacijah zbralo celo 15 tisoč ljudi, napoveduje koprski strateg Badžim. Koliko Kazahstancem pomeni napredovanje, so dokazali tudi na nedeljski ligaški tekmi, na kateri je trener Viktor Kumjkov žrtvoval poraz na derbiju z vodilno Astano (2:0) in spočil vse nosilce igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.