Šport > Nogomet
449 ogledov

Španci v šoku: "To je grda plat nogometa"

Gavi Epa
Komaj 19-letni španski reprezentant se je huje poškodoval na kvalifikacijski tekmi z Gruzijo.

Mladi španski nogometni zvezdnik Gavi bo po hudi poškodbi kolena na kvalifikacijski tekmi proti Gruziji (3:1) verjetno z igrišč odsoten do konca sezone, kar pomeni, da bo moral izpustiti tudi evropsko prvenstvo v Nemčiji. Po prvih preiskavah ima 19-letni nogometaš Barcelone strgano križno vez v desnem kolenu, poroča španski dnevnik As.

Če bodo nadaljnje preiskave potrdile diagnozo, bo moral Gavi mirovati od šest do osem mesecev.

Kvalifikacije Šport Srbija po skoraj četrt stoletja znova na EP

Vezist se je poškodoval na začetku nedeljske tekme v Valladolidu po dvoboju z gruzijskim tekmecem. Po tekmi je španski selektor Luis de la Fuente govoril o "resni poškodbi" in "grenki zmagi svojega življenja".

"Težki trenutki za Gavija, Barcelono, repezentanco in zame. Občutek je, kot da smo izgubili. To je grda plat nogometa. Zelo mi je žal. To je verjetno najgrenkejšega zmaga v mojem življenju."

Luis de la Fuente

Gavija bodo zdaj v Barceloni podrobno pregledali. Poškodba je šokirala tudi Gavijeve soigralce. Ferran Torres je držal dres svojega soigralca, potem ko je zadel za 2:1.

Nogometaš, ki je bil leta 2022 izbran za najboljšega mladega igralca na svetu, je bil eden ključnih nogometašev španske reprezentance, ki je zagotovila zmago v skupini pred Škotsko.

Kljub svoji mladosti je bila tekma proti Gruziji njegova 27. mednarodna tekma v članski ekipi, za moštvo pa je doslej dosegel pet golov.

Gavi | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.