Šport > Nogomet
49 ogledov

Mladi Francoz povozil Messijev rekord

Kylian Mbappé EPA
Kylian Mbappé postaja velika zvezda evropskega nogometa.

Dvajsetega decembra bo Kylian Mbappé dopolnil 19 let, njegov podpis na pogodbi pa si verjetno želijo že vsi največji evropski klubi, predvsem pa njihovi navijači. Mladenič, ki ga že nekaj časa primerjajo z nekdanjim francoskim zvezdnikom Thierryjem Henryjem, se tako najverjetneje ne bo dolgo zadržal pri Monacu. Pri naslednjem klubu se mu obeta astronomska plača, temu primerna pa bo verjetno tudi vsota ob njegovem prestopu.

Da je vreden zanimanja največjih, je mladi napadalec pokazal tudi v ligi prvakov, kjer je prišel do izjemnega rekorda. V izločilnih bojih tekmovanja je zabil že pet zadetkov in tako postal najmlajši igralec, ki mu je to uspelo. Pri osemnajstih letih je kar tri leta mlajši od prejšnjega rekorderja. In kdo se je lahko doslej pohvalil s tem dosežkom? Lionelu Messiju je takšen podvig uspel pri 21 letih.

Mbappéju po besedah soigralcev vse večja slava nikakor ni stopila v glavo, na treninge, kjer naj bi bil med najbolj prizadevnimi, ga še vedno pripelje mama, včasih pa mora vskočiti tudi klubski šofer. Mbappé je svojo športno pot začel sicer pri klubu AS Bondy, kjer je kot trener deloval njegov oče Wilfried. Sledila je selitev na prestižno nogometno akedemijo Clairfontaine, kasneje pa se je ustalil pri Monacu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.