Šport > Nogomet
30 ogledov

Mladi Francozi boljši od mladih Špancev

Slavje naslednikov Thierryja Henryja, Williama Gallasa ... (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nogometašem Španije na evropskem prvenstvu v nogometu do 19 let ni uspelo ponoviti uspeha članske selekcije. "La Rojita" je po vodstvu v finalu na koncu klonila proti Franciji (1:2).

Manj kot mesec dni po največjem uspehu v zgodovini španskega nogometa in osvojitvi svetovnega prvenstva je bil Iberski polotok pred novim uspehom. Reprezentanca Španije do 19 let se je na evropskem prvenstvu v Franciji s podobnim stilom igre kot članska selekcija na SP prebila vse do finala, a po vodstvu na koncu klonila proti Francozom. Že v 18. minuti je Rodrigo Moreno (Real Madrid) zadel za vodstvo "La Rojite", ki pa je po polčasu izgubila nadzor nad srečanjem in fizično mnogo močnejši "galski petelini" so tekmo obrnili na glavo. Najprej je izenačil Gilles Sunu (Arsenal), šest minut pred koncem tekme pa je Alexandre Lacazette (Lyon) potrdil francosko slavje.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kljub vsemu sta obe državi potrdili, da se za prihodnost njunega nogometa ni treba bati. Predvsem Španci svojo "generacijo '91" kujejo v zvezde. Ni čudnega, ko so v njej že uveljavljeni igralci iz španske La Lige, kot so Sergio Canales (že med sezono podpisal za Real Madrid), Iker Muniain (mladoletna senzacija Athletic Bilbaa), Thiago Alcantara in Marc Bartra (oba Barcelona) ... Uspeh na prvenstvu bo po katastrofalnem SP v Južni Afriki gotovo blagodejno vplival tudi na Francoze. Chelseajev Gaël Kakuta je praktično sam "naredil" zmagoviti gol v finalu, vsi pa že opozarjajo na Lyonovega Yannisa Taferja in druge. Tokrat so bili srečnejši in spretnejši nasledniki Thierryja Henryja, a to gotovo ni zadnji obračun Španije in Francije, ki se ga bomo v prihodnosti, kot kaže, še dodobra nagledali ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.