Šport > Nogomet
73 ogledov

Mladi Hrvat šokiral na predstavitvi

mateo kovačić EPA
Hrvaški nogometni reprezentant si je na predstavitvi v dresu Real Madrida privoščil manjšo blamažo, ko je zbrano občinstvo pozdravil v katalonščini.

Mateo Kovačić, 21-letni hrvaški vezist, ki se je za 30 milijonov evrov preselil iz Interja v Real Madrid, je novo poglavje v španski prestolnici začel nekoliko neposrečeno, saj je predstavnike kluba in navijače nagovoril v katalonskem jeziku.

''Bon dia a tots,'' je v jeziku večnega tekmeca Barcelone pozdravil Kovačić, kar bi v prevodu pomenilo ''dobro jutro vsem.'' Mladi nogometaš verjetno upa, da mu navijači napake ne bodo pretirano zamerili.

Kako nepopustljivi so lahko podporniki belega baleta, lahko iz prve roke potrdita nekdanji trener José Mourinho in najdražji nogometaš vseh časov Gareth Bale, ki ga navijači sploh ne bi uvrstili v začetno postavo španskega velikana.

Lapsus na tiskovni konferenci pa ni bila edina težava, s katero se je po selitvi v Madrid moral soočiti mladi nogometaš. Od prihodu na prvi trening v klubski bazi Valdebebas je njegov šofer zašel v enosmerno ulico, nato pa s pomočjo navijačev vendarle našel pravo pot.

Kovačić je z Realom, kjer je združil moči s svojim vzornikom Luko Modrićem, sklenil šestletno pogodbo.

Komentarjev 2
  • Silvester Alič 19:23 22.avgust 2015.

    najbolje bi naredil da bi prišel k rakitiću.tam bi še najbolj napredoval

  • marabunta 13:09 22.avgust 2015.

    je treba imet tudi kaj v glavi, ne samo v nogah