Šport > Nogomet
18 ogledov

Mladi Milec junak Maribora

Kapetan Maribora Marcos Tavares je poskrbel za izenačenje. (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Maribor je na krilih mladega vezista Martina Milca v drugem polčasu strl odpor Triglava in še dodatno pobegnil na vrhu lestvice (3:1). Koper dobil primorski obračun proti Primorju (2:1). Dve tekmi odpadli.

Nesporni junak tekme v Ljudskem vrtu je bil 19-letni vezist Maribora Martin Milec. V igro je vstopil šele na začetku drugega polčasa kot menjava za Dejana Mezgo, na koncu pa se šele na tretji ligaški tekmi v karieri prelevil v vijoličastega junaka z dvema odločilnima zadetkoma. Gorenjci so sicer presenetljivo povedli sredi prvega polčasa, ko je zabil njihov napadalec Dejan Burgar, a je Marcos Tavares še pred koncem prvih 45 minut izenačil. Brazilec je imel glavno besedo tudi v nadaljevanju, ko je najprej podal Milcu za njegov prvi gol, pri drugem pa je mladi vezist pospravil odbitek po njegovem strelu in poskrbel za nadaljevanje Mariborovega niza nepremagljivosti. Vijoličasti zdaj na vrhu tabele bežijo že za devet točk.

Novo kolo Prve lige si se sicer ni začelo dobro, saj je zaradi zasnežene Arene Petrol v Celju odpadla prva tekma dneva med CM Celjem in Domžalami. Zelo pozno so se za odpoved tekme odločili v Ljubljani, kjer je zasnežena zelenica poskrbela za odlog tekme Olimpija Ljubljana-Rudar Velenje.

Gorica prek Olimpije na šesto mesto
"Odsotnost" Olimpije je dobro izkoristila HiT Gorica, ki je v domačem športnem parku premagala Nafto in skočila na šesto mesto. Edini gol na sicer zaspani tekmi je bil delo mladega Mihe Mevlje v drugem polčasu, ko je iz prostega strela podajal Jasmin Kurtić, Mevlja pa je bil najbolj zbran v gneči pred vrati.

Luka Koper, za katero je tekmo prvič po kriminalistični preiskavi začel branilec Amir Karić, je proti Primorju doma v vodstvo povedel vratar Ermin Hasić, ki je bil natančen z enajstih metrov. Mitja Brulc je povišal na 2:0, Darko Kremenović pa je poskrbel za nekaj napetosti do konca tekme.

Lestvica:
1. Maribor 45 točk

2. Domžale 36 (-1)
3. Koper 30
4. Nafta 25
5. Rudar 24 (-1)
6. Gorica 23
7. Olimpija 20 (-1)
8. Triglav 20
9. Celje 17 (-1)
10. Primorje 16

Slovenska liga, 19. kolo:

HiT Gorica : Nafta Lendava 1:0 (0:0)
Mevlja (69)

Maribor : Triglav Gorenjska 3:1 (1:1)
Tavares (35), Milec (57, 73); Burgar (22)

Luka Koper : Primorje 2:1 (0:0)
Hasić (56/11-m), Brulc (64); Kremenović (72)

Prestavljeno:
CM Celje - Domžale
Olimpija Ljubljana - Rudar Velenje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.