Šport > Nogomet
81 ogledov

Mladi Slovenci do prestižne zmage nad Hrvati

sport 16.02.12, Tomaz Kavcic, selektor mlade vrste, Slavisa Stojanovic, selektor Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi v Kopru dosegla prestižno zmago nad sosednjo Hrvaško (2:1).

Zadetka za Slovenijo sta dosegla Žan Majer v 49. in Nicolas Antoine Rajsel v 90. minuti. Za nekdanjega člana Paris Saint-Germaina je bil to prvi gol za mlado reprezentanco, medtem ko je za Hrvaško dve minuti pred iztekom rednega dela izenačil Dario Čanađija (88.).

"Pred tekmo smo imeli kar nekaj težav, saj je manjkalo pet ali šest igralcev. Po drugi strani pa je to tudi dobro, saj so priložnost dobili drugi nogometaši. Zadovoljen sem s tem, kar so pokazali. Glede na prikazano bi bil neodločen izid najpravičnejši. Zmaga proti Hrvaški, ki ima vedno močne mladinske selekcije, je zato lepa spodbuda pred tremi kvalifikacijskimi tekmami, ki nas čakajo poleti in jeseni," je dejal selektor Slovenije Tomaž Kavčič.

V kvalifikacijah za EP Slovenija zaseda tretje mesto v skupini, do konca pa jo čakajo še dve preizkušnji z Andoro (30. 5./3. 9.) ter ena z Estonijo (9. 9.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.