Šport > Nogomet
21 ogledov

Mladi Slovenci ostajajo v igri za EP

Valter Birsa Nik Rovan
Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je po uspešnem nastopu na kvalifikacijskem turnirju na Ptuju in v Ilirski Bistrici ostala v igri za nastop na evropskem prvenstvu 2012.

S tekmama zadnjega kola se je danes na Ptuju in v Slovenski Bistrici končal kvalifikacijski turnir reprezentanc do 19 let za nastop na evropskem prvenstvu 2012. Slovenija je bila uspešna, saj se je uvrstila v nadaljevanje kvalifikacij, v ponedeljek je v Slovenski Bistrici za konec premagala še Wales s 3:2 (2:1).

Iz slovenske skupine 8 sta si nadaljevanje – tekmeci bodo znani po novembrskem žrebu – zagotovili država prirediteljica in Belgija, ki je na Ptuju v zadnjem kolu premagala Škotsko s 3:1.

Zadnjo tekmo turnirja je Slovenija začela v postavi David Adam, Matej Palčič, Erik Janža, Gaber Dobrovoljc, Luka Krajnc, Rok Baskera, Mitja Lotrič, Matej Pučko, Marko Kovjenič, Edin Čolič in Nejc Praprotnik, v nadaljevanju pa so na igrišče stopili še Robi Jakovljevič, Denis Lidjan in Blaž Šujica.

Sloveniji bi za nadaljevanje kvalifikacij zadoščal že neodločen izid, toda domači nogometaši so pokazali, da jih zanimajo vse točke. Robert Parry je sicer Wales povedel v vodstvo že v peti minuti, odgovor domačih pa je bil z golom Roka Baskere v osmi minuti zelo hiter. Slovenci so do polčasa že vodili, Baskera je v 35. minuti spretno pospravil v mrežo odbitek po strelu Mitje Lotriča. V drugem polčasu je bilo živahno ob koncu, ko je Thomas Bender najprej izenačil, toda podobno kot v prvem delu je Slovenija potrebovala le tri minute za nov gol, v 87. minuti je končnih 3:2 postavil Nejc Praprotnik.

Na lestvici je Belgija z enakim številom točk kot Slovenija zaradi boljše razlike v golih zasedla prvo mesto. Slovenci so v prvih dveh krogih premagali Škotsko z 2:1 in igrali neodločeno 0:0 z Belgijci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.