Šport > Nogomet
227 ogledov

Mladi vratar najprej vprašal po prijateljih

ljubomir moravac Facebook
Mladi srbski vratar Ljubomir Moravac se je prebudil iz kome in se po prvih informacijah dobro počuti. ''Prvi vtisti so pozitivni,'' je novico prenesel oče 19-letnega nogometaša.

Ljubomir Moravac je dobil tekmo svojega življenja, saj se je po hudi prometni nesreči, v kateri je izgubil dva prijatelja in roko, prebudil iz umetne kome.

Nogometaša so v nedeljo še zadržali na intenzivni negi, v ponedeljek pa naj bi ga preselili na oddelek.

Moravca so po nesreči mladih nogometašev mariborske B ekipe v kritičnem stanju prepeljali na oddelek za intenzivno nego, kjer mu je osebje mariborske bolnišnice rešilo življenje.

''Stanje je stabilno, Ljubo je preživel. Pravi, da se dobro počuti in prvi vtisi so pozitivni,'' je sporočil nogometašev oče in se v imenu družine zahvalil zdravnikom in celotnemu osebju mariborske bolnišnice.

''Njihova strokovnost in trud so privedli do pozitivnega razpleta. Hvala klubu za vso pomoč, podporo v neprijetnih trenutkih. Ko tudi na takšen način spoznaš, da smo vsi eno, da smo kot ena velika družina, je lažje prestati tudi takšne dogodke. Skupni občutki pa so zdaj še mešani. Ljubo se vsega spominja,'' je za klubsko spletno stran mariborskega kolektiv dodal Miroljub Moravac.

''Ko se je prebudil, je vprašal za Damjana, Zorana, Žigo. Zaveda se, da je ostal brez roke. Priznam, bilo me je strah, kakšen bo odziv ob prebujenju in spoznanju, da so mu amputirali roko. Vendarle gre za 19-letnega fanta. Toda Ljubo je tudi v tem primeru dokazal, da je velik borec. Dobro je prestal neprijetno soočenje, zdravniki pravijo, da z njimi zgledno sodeluje, sprejema vse navodila, informacije. Veseli nas, da jo je odnesel brez poškodb glave. Za srečo v nesreči je poskrbelo spoznanje, da je športnik. Zdravniki pravijo, da je z njegovo mladostjo in fizično pripravljenostjo bilo lažje premagati grozovito izkušnjo,'' je dodal oče 19-letnika.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 09:06 09.avgust 2016.

    Veliki derbi in kavč analiza :http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/222300/nogomet-veliki-derbi-kavc-analiza-xxvi