Šport > Nogomet
36 ogledov

Mladi vratar pri zmajih, odhod Smiljanića

Milenko Ačimović, Dare Vršič Anže Petkovšek
Pred četrtkovim odhodom na priprave v španski Benidorm so iz Olimpije Ljubljane sporočili, da se je klubu pridružil 18-letni vratar Aljaž Ivačič. Po napadalcih Dejanu Djermanoviću in Nikoli Nikeziću je nekdanji član Domžal tretja okrepitev pred začetkom spomladanskega dela prvenstva.

"Gre za zelo perspektivnega mladeniča," je o novincu Aljažu Ivačiču povedal trener Olimpijinih vratarjev Andrej Kračman. "Če bo treniral, kot smo do zdaj trenirali na Olimpiji, se lahko razvije v vrhunskega vratarja. Na prvem treningu sem spoznal, da je zelo priden, marljiv in fizično dobro razvit. Opazno je, da je šolan vratar, bil je v pravih rokah. Ima prave predispozicije za uspeh. Kot vsak športnik bo potreboval tudi nekaj športne sreče, če bo imel še to, bo nekoč prvi vratar Olimpije."

Ivačič je zvestobo zeleno-belim obljubil do poletja 2015, v Ljubljano pa prihaja iz Domžal. Pri zmajih bo treniral s članskim moštvom in igral za ekipo do 18 let, saj sta v hierarhiji članske ekipe pred njim še vedno izkušenejša Elvis Džafić in Aleksander Šeliga. Po Dejanu Djermanoviću in Nikoli Nikeziću je to tretja okrepitev Olimpije v tem prestopnem roku in tretja, odkar je Dušana Kosiča na klopi zamenjal Bojan Prašnikar. Ivačič je z novimi soigralci v torek zjutraj že opravil prvi trening. Že jutri se bo z novimi soigralci odpravil na priprave v španski Benidorm.

Iz kluba so kasneje še sporočili, da je tabor zeleno-belih sporazumno zapustil napadalec Stefan Smiljanić. 20-letnik si je želel večje minutaže, a se je po prihodih Nikezića in Djermanovića s športnim direktorjem Milenkom Aćimovićem dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe. "Stefanu želimo veliko uspeha pri nadaljevanju športne poti," so zapisali na uradni spletni strani kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.