Šport > Nogomet
16 ogledov

Mlečnozoba Barça v finale pokala

Tudi Barcelonina "tretja" postava je bila mnogo premočna za Almerio. Zdaj Katalo Žurnal24 main
Finalista španskega kraljevega pokala sta postala Barcelona in Real Madrid. Katalonci kljub pisani postavi niso imela nikakršnih težav z Almerio (3:0). Galaktiki so Sevillo odpravili z 2:0.

Kakšna klop za rezerve! Trener Barcelone Josep Guardiola je na povratni tekmi polfinala španskega pokala pri Almerii na hladnem pustil Lionela Messija, Xavija Hernándeza, Pedra Rodrigueza, Gerarda Piquéja in še bi lahko naštevali, a so njegovi mladi fantje povsem nadigrali domače in tudi na gostovanju zanesljivo slavili. Rdeče-beli niso preveč pretili, načel pa jih je Adriano z lepim solo prodorom in prvim golom na uradnih tekmah za Blaugrano. V drugem polčasu sta mrežo zatresla še mlada vezista Thiago Alcantara, novo navdušujočo predstavo pa je s premiernim zadetkom kronal tudi Nizozemec Ibrahim Afellay. Tudi v taboru njihovih največjih rivalov je novinec zabil svoj prvi gol. Ob zmagi madriskega Reala z 2:0 nad Sevillo je v 90. minuti napredovanje potrdil Emmanuel Adebayor.

Moral bi posnemati (Lionela) Messija in se nehati obnašati kot navadna rit. On je tisti, ki povzroča težave vsak konec tedna in on je tisti, ki bi ga bilo potrebno kaznovati.
Walter Pandiani

Pandiani: "Cristianu manjka kolešček v glavi!"
O dvoboju med napadalcem Osasune Walterjem Pandianijem in Cristianom Ronaldom smo že poročali. "Koliko računaš?" ga je v nedeljo zbodel Ronaldo, nakar mu je Urugvajec odgovoril, da sicer ne ve, toda da je v zadnjem času osvojil več lovorik kot on.
Toda zgodba se nadaljuje: Pandiani je v sredo na novinarski konferenci dejal, da Ronaldu v glavi manjka nekaj koleščkov in da bi se lahko bolj zgledoval po velikem rivalu Lionelu Messiju:

"Cristianu manjka kolešček v glavi. Moral bi biti bolj skromen," je vročo novinarsko konferenco začel urugvajski napadalec. "Moral bi posnemati (Lionela) Messija in se nehati obnašati kot navadna rit. On je tisti, ki povzroča težave vsak konec tedna in on je tisti, ki bi ga bilo potrebno kaznovati. Moral bi se zgledovati po najboljšem na svetu in spoznati, če se je sposoben naučiti kakšne stvari več."

Pandiani je bil nezaustavljiv in nadaljeval: "Barcelona je ljudski klub. Tudi v Madridu imate nogometaše, ki si ne zaslužijo takšne obravnave, saj plačujejo za neumnosti drugih. Barçi, na drugi strani, ploskajo. Madrid plačuje za to, ker se Ronaldo obnaša kot navadna rit."

Španski pokal (Copa del Rey), polfinale, povratni tekmi:

Almeria : BARCELONA 0:3 (0:1) /0:5/
Adriano (35), Thiago (56), Afellay (66)

REAL MADRID: Sevilla 2:0 (0:0) /1:0/
özil (82), Adebayor(90)

// – v poševnicah je zapisan izid prve tekme
AB – z velikimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.