Šport > Nogomet
163 ogledov

Mnogi so ga želeli, ujel ga je Liverpool

Cody Gakpo Epa
Triindvajsetletnik je letos zablestel na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Katarju.

Angleški nogometni klub Liverpool in nizozemski PSV Eindhoven sta se v poznih ponedeljkovih urah dogovorila za prestop nizozemskega napadalca Codyja Gakpoja, je na uradni spletni strani potrdil 21-kratni nizozemski prvak.

Čeprav PSV na spletni strani ni podal informacije o vrednosti prestopa, ta po poročanju medijev, med njimi sta The Athletic in Sky Sports, znaša okoli 42 milijonov evrov. Z bonusi bi lahko narasel tudi nad 50 milijonov.

Harry Kane Premier liga Šport Kane do izjemnega rekorda, Tottenham izvlekel točko

Gakpoja v Liverpoolu, ki informacije o dogovoru še ni objavil, čaka še zdravniški pregled in podpis pogodbe, so v izjavi za javnost zapisali pri PSV.

Triindvajsetletni napadalec je letos zablestel na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je zabil tri gole v skupinskem delu tekmovanja. Nizozemska se je poslovila v četrtfinalu proti kasnejši zmagovalki Argentini. Skupaj je Gakpo za oranžne zbral 14 nastopov in se šestkrat vpisal med strelce.

V tej sezoni je blestel tudi v nizozemskem prvenstvu. V njem je na 14 tekmah devetkrat zadel in prispeval še 12 podaj. V vseh tekmovanjih je na 24 tekmah zadel 13-krat in se še 17-krat vpisal med strelce.

Ligaški pokal Šport City po drami izločil branilca naslova Liverpool
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.