Šport > Nogomet
13 ogledov

Moč "Super Maria" občutila še "Jojo" in "Kurta"

Juventus bologna serie a italijanska liga chiellini bonucci giovinco
1/19
EPA
Mario Balotelli nadaljuje z izjemno plodnim igranjem v dresu AC Milana po zimskem prihodu iz Manchester Cityja. "Super Mario" je z dvema goloma, enim z enajstih metrov, prinesel zmago rdeče-črnim proti zadnjemu Palermu (2:0). Igrala oba slovenska reprezentanta. Napoli je doma mukoma premagal Atalanto (3:2). Juventus že v soboto prek Bologne (2:0).

Juventus je premagal še eno oviro na poti do naslova, na gostovanju pri Bologni je zmagal z 2:0. Nogometaši Bologne so začeli veliko bolj sproščeno in so se vse do 60. minute dobro branili pred pritiskom črno-belih. Juve je sicer imel terensko premoč, toda domači so bili nevarni v protinapadih, v katerih je prednjačil Alberto Gilardino.

Nato so igralci Juventusa našli svoj ritem in sledil je zadetek Mirka Vučinića v 61. minuti. Črnogorec se je lepo obrnil in nato neubranljivo zadel. Po tem zadetku so Bianconeri popolnoma prevzeli kontrolo nad tekmo in domači se nikakor niso mogli vrniti v igro. Zmago je Stari dami v 73. minuti zagotovil Claudio MarchisioSlovenski reprezentant Rene Krhin proti Bologni ni igral.

Juventus ima še vedno devet točk prednosti pred drugouvrščenim Napolijem, ki se je v nedeljo namučil z Atalanto na domači tekmi, na koncu pa slavil s 3:2 po odločilnem golu Gorana Pandeva. Težko pričakovani zadetek, oziroma kar dva, je dosegel idol domačih navijačev Edinson Cavani.

"Super Mario" pa kar zabija in zabija ...

Prvi strelec lige je po osmih tekmah suše le prekinil svoj strelski post in Napoli ohranil na drugem mestu na lestvici. AC Milan bi jih lahko ob drugačnem razpletu namreč že ujel - Mario Balotelli je zabil dva gola na izpad obsojenemu Palermu, v sicilijanskem mestu je sicer preživel svoje otroštvo, povratniku na klop rožnatih Giuseppeju Sanninu pa je na njegovi prvi tekmi verjetno že napisal osmrtnico (2:0).

Balotelli je najprej izkoristil najstrožjo kazen (v profesionalnih ligah ni zapravil še niti ene), nato pa ekipi Jasmina Kurtića in Josipa Iličića zabil še lahek gol v drugem polčasu iz neposredne bližine. "Super Mario" je po prihodu iz Manchester Cityja zabil že sedem golov na šestih tekmah za Rossonere. Nenatančen je bil le na vročem mestnem derbiju proti Interju.

Sicilijanci so se sicer dobro upirali domačim, ki so imeli v prvem polčasu tudi veliko sreče, saj je glavni sodnik namerno igranje z roko Cristiána Zapate (preprečil je ravno podajo proti Iličiću) "nagradil" zgolj z rumenim kartonom.

Kurtić je igro zapustil dobrih 20 minut pred koncem, Iličić pa je na dan zbora slovenske reprezentance v Portorožu odigral celo tekmo. Škoda, da Srečko Katanec proti Islandiji na "Joja" zaradi rumenih kartonov ne bo mogel računati.

Italijanska liga, 29. kolo:

Catania : Udinese 3:1 (0:0)
Gomez (49, 67), Lodi (71); Muriel (81)
RK: Potenza (57./Catania)

Bologna : Juventus  0:2 (0:0)
Vučinić (61), Marchisio (73)
Krhin (Bologna) je bil na klopi.

Siena : Cagliari 0:0

Napoli : Atalanta 3:2 (1:1)
Cavani (4/11-m, 65), Pandev (82); Cannavaro (31/a.g.), Denis (73)

Pescara : Chievo 0:2 (0:0)
Stoian (88), Théréau (90)
Cesar je odigral celo tekmo, Jokić (oba Chievo) je bil na klopi.

Fiorentina : Genoa 3:2 (1:0)
Aquilani (33), Cuadrado (62), Cassani (77/a.g.); Portanova (58), Antonelli (69)
RK: Bertolacci (75/Genoa) 
Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

AC Milan : Palermo 2:0 (1:0)
Balotelli (8/11-m, 66) 
Iličić je igral celo tekmo, Kurtić (oba Palermo) pa do 71. minute.

Torino : Lazio 1:0 (1:0)
Jonathas (32)
RK: Ciani (16/Lazio)
Birsa (Torino) je igral od 61. minute.

AS Roma : Parma 2:0 (1:0)
Lamela (7), Totti (70)

Prestavljeno zaradi vremena:
Sampodria - Inter Milan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.