Šport > Nogomet
75 ogledov

Modrić in Srna šokirala z obnašanjem

darijo srna luka modrić EPA
Od štirih hrvaških nogometašev je po tekmi Lige prvakov med Real Madridom in Šahtarjem za medije spregovoril le naturalizirani Brazilec Eduardo da Silva.

Real Madrid je proti Šahtarju vodil z 1:0, v 55. minuti pa je hrvaški sodnik Ivan Bebek sporno pokazal na belo točko. Storil je veliko napako, ker je žoga njegovega rojaka v vrstah "knapov" Darija Srno pred vrati zadela v hrbet in ne v roko, to pa je bil trenutek, ki je prelomil tekmo.

Dogodek je očitno precej vznemiril kapetana hrvaške nogometne reprezentance, ki je bil ob odhajanju s stadiona Santiaga Bernabéua povsem nedostopen. Nekaj hrvaških novinarjev in tudi precejšnje število tujih je v "mešani coni" želelo slišati mnenje izkušenega branilca o sporni situaciji, on pa ni bil niti malo razpoložen.

"Naj ti da izjavo Bebek!" je besede Srne prenesla hrvaška agencija HINA. Obnašanje Srne in tudi nedostopnost Luke Modrića ter Matea Kovačića je predstavnike medijev šokirala, poroča hrvaški Goal. Le Eduardo da Silva je spregovoril s predstavniki medijev iz svoje posvojene domovine.

"(Karim) Benzema, a tudi vsi ostali francoski športniki imajo spoštovanje do novinarjev in navijačev, to je del naše kulture. Hrvaški igralci očitno prihajajo iz drugačnega okrožja," je povedal dopisnik slovitega dnevnika L'Équipe, novinar španskega časopisa MARCA pa je dodal, da je tovrstno obnašanje denimo Sergia Ramosa ali Ikerja Casillasa nepredstavljivo:

"Nikoli se ni kdo tako grdo vedel do nas ali do gledalcev."

Bolgarska novinarka je upala, da bi "kockasti" malce spregovorili o prihajajoči tekmi z Bolgarijo v kvalifikacijah za Euro 2016, a ostala praznih rok.

"Ti ljudje so očitno nevzgojeni. To je sramotno in žalostno," je povedala Zlatka Zamova.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 1
  • marabunta 22:58 16.september 2015.

    in kaj je tu čudnega, saj vemo od kje prihajata, a ne??