Šport > Nogomet
23 ogledov

Modrić med desetimi najboljšimi

Luki Modriću je lahko delno v tolažbo izbor med najboljšo deseterico nogometašev Žurnal24 main
Uefa je sestavila seznam deseterice nogometašev, ki so na minulem Euru pustili poseben pečat. Med njimi se je znašel tudi reprezentant Hrvaške, ki bo morala plačati visoko kazen.
 
 

Zadel je za zmago Hrvatov nad Avstrijci, na srečanju proti Turčiji pa je soigralcem pripravil dovolj priložnosti za zmago, a jih niso izkoristili.

Uefa o Luki Modriću

 
Evropska nogometna zveza je že pred koncem izbora za najboljšo nogometno reprezentanco na stari celini izbrala deset najboljših nogometašev. Njihov abecedni vrstni red je takšen: Hamit Altintop (Turčija), Andrej Aršavin (Rusija), Michael Ballack (Nemčija), Iker Casillas (Španija), Luka Modrić (Hrvaška), Carles Puyol (Španija), Bastian Schweinsteiger (Nemčija), Marcos Senna (Španija), Wesley Snejder (Nizozemska) in David Villa (Španija). "Od igralca, ki so ga poimenovali dvojnik Cruyffa, se je veliko pričakovalo in on ni razočaral. Zadel je za zmago Hrvatov nad Avstrijci, na srečanju proti Turčiji pa je soigralcem pripravil dovolj priložnosti za zmago, a jih niso izkoristili. Zaslužil si je več kot žalosten konec z zgrešeno enajstmetrovko," so bili glede Modrića tolažilno razpoloženi pri Uefi.

Precej drugačnega mnenja pa so bili glede kazni. Evropska nogometna zveza bo namreč zaradi rasističnih izpadov hrvaških navijačev na tekmi četrtfinala proti Turčiji od hrvaške nogometne zveze zahtevala 12.500 evrov. "Hrvaški navijači so krivi kazanja rasističnega transparenta in rasističnega vedenja na tekmi," so zapisali pri Uefi. Hrvati so na račun Uefe do zdaj že prispevali dobrih 40 tisoč evrov zaradi prižiganja bakel in dimnih bomb, a lahko jih doleti še večja kazen. V najhujšem primeru bi lahko zaradi naštetih prestopkov ostali brez klubskih tekem v Evropi, njihova reprezentanca pa bi dve tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo odigrala pred praznimi tribunami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.