Šport > Nogomet
49 ogledov

"Moj najljubši hat-trick"

Damir Pekič je tretji strelec Maribora v slovenski ligi po osamosvojitvi. Za vij Žurnal24 main
V petek bo na sporedu nov večni nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo. Pogovarjali smo se s strelcem osmih golov na večnem derbiju Damirjem Pekičem.

Z osmimi goli za Maribor na večnih derbijih je Damir Pekič po osamosvojitvi najbolj redno grenil življenje Olimpiji. "Proti Olimpiji mi je res dobro šlo, zlasti za Bežigradom. Spomnim se tekme iz leta 2003, ki se je končala s 3:3, jaz pa sem zabil tri gole. To je zagotovo moj najljubši hat-trick v karieri," je za Žurnal24 povedal 31-letni Pekič, ki v tej sezoni nastopa za Domžale.

"Vse drugo izpeljanke"
Po finančnem zlomu Olimpije sta v derbijih zeleno-bele nadomeščala Domžale in Interblock, a je napetost obračuna med vijolicami in zmaji izostala. "To je edini pravi derbi v Sloveniji, vse drugo so le izpeljanke," je bil jasen dolgoletni napadalec Maribora, ki bo morda tudi v petek na tribunah stadiona v Spodnji Šiški. "Če bo le mogoče, si bom tekmo ogledal v živo. Ve pa se, za koga bom stiskal pesti," se je nasmehnil Pekič, ki je reden gost derbijev že od malih nog.

Na začetku se jih je udeleževal kot navijač. "Nismo imeli toliko stika z evropskim nogometom. Zato je bil derbi za nas vrhunec. Navijaški vložki Viol in Dragonsov so bili vedno pravi. To je tekmi dalo dodaten draž," se je spomnil.

Še zdaj se šalijo
Pekiča so mediji večkrat povezovali z odhodom k Olimpiji. "S prijatelji se še danes včasih smejimo na to temo," se je nasmehnil Peka. "O mojem odhodu v Olimpijo se je res velikokrat pisalo, a lahko tudi po vseh teh letih povem, da se o tem nikdar nisem z nikomer pogovarjal. Nikoli nisem pomisli, da bi iz Maribora prestopil v Olimpijo," je sklenil nekdaj prvi strelec slovenske lige.

Končal bi kariero v Mariboru
Pekič je je zadnjo tekmo za Maribor odigral leta 2007. Rade volje pa bi še kakšno. Morda kariero tudi končal v najljubšem dresu. "Le za Maribor sem igral s srcem. A treba je biti realen. Vprašanje je, ali je ta želja uresničljiva," razmišlja nekdanja vijoličasta številka 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.