Šport > Nogomet
6 ogledov

Mojster ostaja mojster

Ryan Giggs (levo) je z izjemnim golom prinesel zmago Unitedu. Ravnodušen ni osta Žurnal24 main
Ryan Giggs je kljub 35 letom še kako živ. Na zadnji tekmi 25. kola v Premier League je valižanski vezist Manchestru Unitedu prinesel zmago (1:0) in vrh lestvice.
 

Tri tedne brez Gerrarda

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard bo zaradi poškodbe stegenske mišice počival vsaj tri tedne. Gerrard je v sredo (pokalni poraz z Evertonom) po vsega 16 minutah odšepal z igrišča. Tako bo prihodnji teden manjkal na prijateljskem derbiju med Anglijo in Španijo, pa tudi na obračunu z Manchester Unitedom. Do tekme Lige prvakov z  Realom bo morda nared. Kaj pomeni Gerrard za Liverpool, pove podatek, da je v tej sezoni Premier League dal devet golov.

Manchester United se je k West Hamu na Upton Park podal kot drugouvrščena ekipa angleške lige, a s tekmo manj. Na stadionu, kjer so kladiva redno presenečala vrage, tokrat ni bilo prostora za kaj takega. Kljub temu je United prvi gol zabil šele v drugem polčasu, a to kakšnega. Ryan Giggs je najprej na krilu “po hot-dog” poslal novopečenega angleškega reprezentanta Carltona Cola, prodrl v sredino in s slabšo desno nogo premagal Roberta Greena, za svoj prvi premierligaški gol sezone. Poleg tega United znova ni dobil gola, kar se zdaj ni zgodilo že 20 ur in enajst minut igre. Nizozemcu kljub temu ostaja še veliko dela, če želi preseči rekord vratarja Danyja Verlindna.  Belgijcu s pomenljivim vzdevkom “stena” pri Club Bruggeu niso zabili gola od 3. marca do 26. septembra 1990, ali skupno  1.390 minut. Manchester ima seveda še vedno tekmo manj od zdaj spet drugega Liverpoola.

Že tradicionalno vroči in napeti severnolondonski derbi med Tottenhamom in Arsenalom tudi tokrat ni razočaral. Robbie Keane je za Spurse zaigral prvič po ekspresnem povratku iz Liverpoola, njegov trener Harry Redknapp pa mu je zaupal celo kapetanski trak. Na klopi gostov sta sedela in nakoncu obsedela tudi dva nova obraza, saj je poleg milijonske okrepitve Andreja Aršavina tekmo kot rezervni igralec spremljal tudi hrvaški Brazilec Eduardo. Tottenham kljub izključitvi Emmanuela Eboueja v prvem polčasu do konca tekme ni uspel vnovčiti številčne premoči.

Liverpool
in Portsmouth sta se pomerila v zadnji sobotni tekmi, ki se je po razburljivem drugem polčasu končal s 3:2 v korist Redsov. Potem, ko sta mreži v prvem polčasu mirovali so gledalci na Fratton Parku v drugem polčasu videli kar pet zadetkov. Domači so dvakrat vodili, a Redsi so se uspeli vrniti in po prebratu ter zadetku Fernanda Toressa v zaključku srečanja tudi zmagali. Z zmago je Liverpool na vrhu lestvice prehitel Manchester United, ki bo danes gostoval pri West Hamu.

Uvodno tekmo sta v Manchestru odigrala domači City in Middlesbrough. Minimalno zmago (1:0) je sinje modrim zagotovil Valežan Craig Bellamy, ki se je k Cityju preselil v januarskem prestopnem roku. Chelsea je na Stamford Bridgu le remiziral s Hull Cityjem, ter s tem dodal sol na rano, ki mu jo je v prejšnjem kolu zadal Liverpool. Modre je na tretjem mestu prvenstvene lestvice prehitela Aston Villa, ki je z goloma Milnerja in Agbonlahorja slavila na gostovanju pri Blackburnu. Robert Koren je s svojim West Bromwichem gostil drugega "slovenskega" premierligaša, Newcastle, kamor se je nedavno preselil mlad slovenski nogometni up Haris Vučkić. Gledalci so v prvih desetih minutah videli kar tri zadetke. Newcastle je že v prvem polčasu prišel do vodstva s 3:1, v 73. minuti pa je Fortune, ki je pri West Bromu na posoji iz Nancya, s svojim drugim golom le ublažil poraz Baggiesov (2:3). Robert Koren je odigral vso tekmo.

Premier League, 25. kolo:

Sobota:
Manchester City : Middlesbrough 1:0 (0:0)
Bellamy (52)

Blackburn : Aston Villa 0:2 (0:1)
Milner (27), Agbonlahor (90)

Chelsea : Hull City 0:0

Everton : Bolton 3:0 (1:0)
Arteta (40/11-m), Jo (49, 90/11-m)

Sunderland : Stoke City 2:0 (0:0)
Jones (78), Cisse (90)
RK: Etherington (Stoke/68)

West Bromwich Albion : Newcastle 2:3 (1:3)
Fortune (4, 73); Duff (2), Lövenkrands (9), S. Taylor (41)
Robert Koren (WBA) je igral vso tekmo.

Wigan : Fulham 0:0

Portsmouth : Liverpool 2:3 (0:0)
Nugent (62), Hreidarsson (78); Aurelio (69), Kuyt (85), Torres (92)

Nedelja:
Tottenham : Arsenal 0:0

West Ham : Manchester United 0:1 (0:0)
Giggs (62)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.