Šport > Nogomet
38 ogledov

Izjemni Alves razblinil še zadnje dvome

Juventus - Monaco
1/10
EPA
Stara dama je proti Monacu slavila tudi pred domačimi gledalci, tekma se je končala z 2:1.

Stara dama je imela pred povratnim dvobojem z nogometaši iz kneževine lepo prednost, saj je Gonzalo Higuaín z dvema gostujočima zadetkoma Juventusu prinesel zmago z 2:0. Igralci Monaca so pred povratnim obračunom sicer zatrjevali, da še vedno računajo na preboj v finale.

In v tekmo je Monaco krenil zelo odločno, v uvodnih minutah je bilo vodilno moštvo francoskega prvenstva celo podjetnejše od domačinov, mladi napadalec Kylian Mbappé pa je zatresel tudi vratnico, a se je že prej znašel v prepovedanem položaju. Od daleč je nato mimo gola žogo poslal še Radamel Falcao. Domače je nekoliko presekala tudi poškodba vezista Samija Khedire, ki je moral zapustiti zelenico.

Priložnosti za Juve ...

V 22. minuti pa je prvič zapretil tudi Juve. Higuain je pobegnil gostujoči obrambi, se na desni strani znašel sam pred Danijelom Subašićem, poslal žogo čez slednjega, a jo je nato pred golom izbil Kamil Glik. Takoj zatem je imel še nekoliko lepšo priložnost Mario Mandžukić, ki pa je izgubil hrvaški dvoboj ena na ena s Subašićem. Domači napadalec je v 27. minuti poskusil še z glavo, a je zgrešil cilj.

Le minuto kasneje je Paulo Dybala v ogenj s podajo v kazenski prostor poslal Miralema Pjanića, ki pa ga je v zadnjem hipu blokiral branilec Monaca Andrea Raggi. Gostje so nato znova pritisnili na domača vrata, gostitelji pa so se nekajkrat izvlekli z zbijanjem žoge v kot.

... in gola

Nato pa je sledil protinapad stare dame. Dani Alves, ki je bil asistent tudi pri obeh zadetkih že na prvi tekmi, je poslal predložek z desne strani na drugo vratnico, kjer je z glavo streljal Mandžukić, Subašić je še uspel odbiti žogo, a jo je njegov rojak v drugo le poslal v mrežo. Higuain je nato še enkrat premagal hrvaškega čuvaja mreže, a iz prepovedanega položaja.

V 42. minuti je Benjami Mendy poslal okroglo usnje pred gol, v zadnjem trenutku pa ga je pred Falcaom v kot izbil Giorgio Chiellini. Sledil je še strel Mbappeje čez gol. Nato je Alves v dvoboj iz oči v oči s Subašićem poslal še Dybalo, a je vratar žogo uspel odbiti v kot. Po njem je Subašić žogo izboksal izpred svojih vrat, a je iz velike razdalje nato na prvo udaril fenomenalni Alves in zadel za 2:0.

Mbappe prekinil niz Juventusa brez prejetega zadetka

Drugi polčas je bil precej mirnejši. Igralci Monaca so izgubili pravo voljo za boj, za napredovanje bi morali doseči štiri zadetke, Juve pa tudi ni pritiskal na vso moč. Gostje so se prebudili ob polovici polčasa. Mbappe je v 67. minuti najprej prišel do žoge na levi strani kazenskega prostora, njegov strel v bližnji kot pa je Gigi Buffon uspel z nogo odbiti v kot. A mladi Francoz je hitro naravnal merilne naprave. Po levi je prodrl Joao Moutinho, podal pred gol, kjer je mladenič podstavil nogo za 2:1.

V zadnjih dvajsetih minutah nato gledalci niso več videli veliko.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:

Juventus : Monaco 2:1 (2:0)  /2:0/
Mandžukić 33., Alves 45.; Mbappe 69.

/.../ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.