Šport > Nogomet
36 ogledov

Monaco udaril: Moutinho in Rodríguez za 70 milijonov!

James Rodriguez Porto stadion Dragao slavje proslava EPA
Portugalski prvak Porto je sporočil, da je novemu francoskemu prvoligašu AS Monacu za skupno ceno 70 milijonov evrov prodal vezista Joãa Moutinha in napadalca Jamesa Rodrígueza. Ambiciozni ruski lastnik Dmitrij Ribolovlev je tako dobil prva zvezdnika za začetek nove zgodbe o uspehu, ki bi lahko konkurirala celo Katarcem pri PSG.

AS Monaco je začel upravičevati vlogo "drugega ParisSaint-Germaina" v francoski Ligue 1. Klub iz kneževine je z močnim prilovom ruskih rubljev pred tednom dni osvojil naslov v Ligue 2 in se po dveh letih izgnanstva vrnil med elito.

Lastnik kluba, ruski milijarder Dmitrij Ribolovlev,je s trenerjem Claudiem Ranierijem napovedal povratek v Ligo prvakov, kjer so "Les Monegasques" leta 2004 senzacionalno prišli do finala, kjer jih je premagal Porto s Joséjem Mourinhom.

Prav z aktualnimi portugalskimi prvaki se tudi začenja nova zgodba kluba iz kneževine, pri katerem so preživeli le štirje igralci iz usodnega leta 2011. Porto je namreč v petek oznanil, da je Monacu za skupno ceno 70 milijonov evrov prodal vezista Joãa Moutinha in napadalca/krilnega nogometaša Jamesa Rodrígueza.

Falcao in dogovor iz 19. stoletja

Prestop 21-letnega Kolumbijca Rodrígueza je bil vreden 45, usluge 26-letnega portugalskega reprezentanta pa 25 milijonov evrov. Oba sta podpisala petletni pogodbi, a verjetno ne bosta zadnja, ki bosta pred začetkom nove sezone okrepila zasedbo iz Monaka.

Pred prestopom naj bi bil tudi zvezdnik Atlético Madrida, 27-letni napadalec Radamel Falcao, ki bi Monaco okrepil v zameno za 60 milijonov evrov. Hrvaški vratar kluba in nekdanji član Zadra in Hajduka, Danijel Subašić, je pred kratkim celo javno dejal, da je vse že "90-odstotno dogovorjeno".

Monaco so povezovali tudi s Cárlosom TévezomIscom in trenerjem Robertom Mancinijem. Klub je sicer že dalj časa v sporu s Francosko nogometno zvezo (FFF) in predstavniki prve lige (LFP), saj so zaradi davčne zakonodaje v veliki prednosti pred konkurenco.

Dvesto milijonov kompenzacije

Zaradi dogovora med Monakom in Francijo, ki velja že od 19. stoletja, tuji nogometaši in uradniki ne plačujejo davka na dohodke, zato si lahko klub privošči tuje nogometaše "pod ceno". LFP se je že zavzela, da bi v sezoni 2013/14 vsi klubi vodili posle znotraj države, kar je nekaj, čemur pri Monacu ostro nasprotujejo, saj menijo, da je ukrep usmerjen ravno proti njim.

Po srečanju med predsednikom FFF Noëlom Le Graëtom in Ribolovlevom so iz kluba sporočili, da bodo morali plačati 200 milijonov evrov kompenzacije. To vsoto je sicer predlagal tudi Monaco, a jo je želel izplačati v času, ki bi ustrezal vsem vpletenim, FFF pa je znesek kot kompenzacijo ostalim klubom Ligue 1 zahtevala takoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.