Šport > Nogomet
21 ogledov

Monumentalna tišina: Boca slavila pri Riverju doma

River Plate Boca Juniors argentinska liga prvenstvo Mendez Bravo
1/10
EPA
Strah in groza se naselita v kosti navijačev River Plata vsakič, ko slišijo ime napadalca Emmanuela Gigliottija, ki jim je znova pripravil hladno prho in tokrat v majici Boce Juniors odločil argentinski "superclásico".

Razigrani stadion Monumental in 60.000 navijačev domačega River Plata je monumentalno utihnilo v 23. minuti, ko je kot se je izkazalo edini in odločilni gol derbija za Boco Juniors zabil Emmanuel Gigliotti. Tišina je bila še večja, ker so se oblasti v luči navijaškega nasilja ob koncu lanske sezone odločile prepovedati udeležbo gostujočih navijačev.

Boca na začetku argentinskega prvenstva (Torneo Inicial) na zadnjih štirih tekmah ni dobila gola in ima zdaj 19 točk, štiri manj od branilcev naslova Newell's Old Boys. River je šesti in za vrhom zaostaja že za devet točk.

Spet ta Gigliotti

Gostje so preživeli uvodni nalet Riverja in povedlo, ko je "večni" Juan Román Riquelme na desnem boku našel Juana Manuela Martíneza, slednji pa je z nizko podajo pred vrati našel Gigliottija, "El Puma" pa je v padcu premagal vratarja Marcela Barovera in tako kot že nekajkrat v karieri za različne klube privržence Riverja zavil v črno.

"Nismo želeli, da bi nam Newell's pobegnili. Za naslov se bomo borili do konca," je po tekmi dejal nekdanji reprezentant Riquelme. Obe moštvi sta zadeli tudi okvir gola, Martínez ob koncu prvega polčasa, Riverjev rezervist Rodrigo Mora pa z glavo v zadnjih minutah tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.