Šport > Nogomet
14 ogledov

Motivacijo sem izgubil zaradi Pevnika

Borut Semler pravi, da so podkupovanja le namigi. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V desetem kolu slovenskega nogometnega prvenstva je zasijal mladi napadalec Drave Borut Semler, ki po travmatični avanturi v Domžalah počasi svojo kariero zopet spravlja na prave tirnice.
 
 

V Domžalah nisem imel motivacije, saj nisem mogel delati s trenerjem, ki mi je iz dneva v dan dajal vedeti, da mu zame ni mar.

Borut Semler

 
Deseto kolo državnega prvenstva je postreglo kar s tremi neodločenimi izidi in dvema zmagama gostiteljev, vnovič pa so bili uspešni nogometaši ptujske Drave , ki so po slabem začetku sezone ujeli stik z vrhom. Štajerci imajo za nameček še tekmo manj in bi se v primeru zmage proti Primorju točkovno celo izenačili z vodilnima Domžalami in Mariborom. V sredo je za zmago proti Nafti iz Lendave poskrbel mladi napadalec Borut Semler , ki se je poleg zadetka izkazal tudi z dobro igro. Nekdanji mladi up Bayerna iz Münchna na Ptuju spet prihaja k sebi po povsem ponesrečeni epizodi v Domžalah in zavrača besede nekaterih, ki so nekdaj enega od najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev že odpisali. "Zelo sem vesel, da še naprej zmagujemo in zbiramo točke. Proti Nafti bi lahko bila naša zmaga še višja, veseli pa me, da sem se po daljšem času in znanih težavah zopet vpisal med strelce," je pogovor za zurnal24.si začel Semler .

Andraž Kirm še naprej na vrhu lestvice. © Sportnet

 
 

Preberite še ...

Igralec 9. kola: Etien Velikonja
Igralec 8. kola: Dragan Jelič
Igralec 7. kola: Darijan Matič
Igralec 6. kola: Mitja Zatkovič
Igralec 5. kola: Marcos Tavares

Nenadni prekinitvi pogodbe z Domžalami se seveda ni dalo izogniti. Iz vodstva Domžal so zatrjevali, da je Semler povsem nezbran in nemotiviran ter da ima za nameček še težave psihološke narave. Apačan je ponudil svojo različico dogajanja in odnosov ob Kamniški Bistrici . "V Domžalah nisem imel motivacije, saj nisem mogel delati s trenerjem, ki mi je iz dneva v dan dajal vedeti, da mu zame ni mar. Tam nihče ni stopil na mojo stran in tega ne morem razumeti. Tudi v podjetjih se trudijo zaščititi svoje delavce, sam pa sem bil deležen povsem neprofesionalnega odnosa, saj mi je trener iz dneva v dan še dodatno zbijal motivacijo s svojim ravnanjem in besedami. Tam je pač tako, da se že vnaprej ve, s katerimi igralci želijo sodelovati in s katerimi ne. Nekaterim so tako odpuščene vse napake, sam pa sem bil tarča kritik za vse, kar sem storil narobe. Potem so me za nameček še blatili prek medijev in mislim, da si vsega tega zares nisem zaslužil," razlaga Semler.


V Domžalah imajo dvojna merila, pravi Semler. © Žurnal24

 
 
 

V Domžalah radi veliko govorijo, po porazu s 3:0 pa jih nisem slišal nikjer.

Borut Semler

 
Odločitev o odhodu na Ptuj je padla tako rekoč v hipu. "Videl sem, da v Domžalah zame ni prihodnosti, zato sem moral začeti misliti nase. Prekinitev pogodbe je bila v tistem trenutku najboljša poteza. Verjetno so v Domžalah mislili, da me držijo v šahu in da nimam nobenih drugih možnosti, a so se očitno ušteli. Ne glede na vse sem v svoji karieri nekaj le dosegel," je povedal Semler, ki ne skriva zadovoljstva po veliki zmagi nad Domžalami, ki so konec prejšnjega tedna na Ptuju doživele prvi prvenstveni poraz v letošnji sezoni. "V Domžalah radi veliko govorijo, po porazu s 3:0 pa jih nisem slišal nikjer," cinično dodaja Semler.

Borut Semler se je doma na Štajerskem hitro znašel. © Žurnal24

 
Zadnja leta so bila za Semlerja vse prej kot spodbudna. Najprej je zapustil Bayern iz Münchna , kjer nikoli ni dobil priložnosti v prvem moštvu, neuspešni pa sta bili tudi avanturi pri hrvaškem Varteksu in Domžalah, kjer ni našel prave forme. Pristal je pri Dravi , ki se po ugledu z njegovimi nekdanjimi klubi sicer ne more primerjati, kljub temu pa Semler verjame v to, da bo svojo kariero spravil na prava pota. "Liga je letos najbolj izenačena v zadnjih letih. Mislim, da bodo odločale malenkosti, saj očitno vsak lahko premaga vsakogar. Veseli me, da imamo na klopi izkušenega trenerja, ki je bil nekoč velik igralec in ki lahko po mojem mnenju postane tudi velik trener," je pogovor za zurnal24.si sklenil 23-letni napadalec.

V desetem kolu sta se izkazala tudi vezist Interblocka Zoran Zeljkovič , ki je proti Gorici zabil lep zadetek in prispeval še asistenco, vnovič pa je bil razpoložen še vedno vodilni igralec v Žurnalovem izboru za naj igralca sezone Andraž Kirm , ki je v Ajdovščini z dobro igro in asistenco znatno pripomogel k temu, da so aktualni slovenski prvaki prekinili črno serijo dveh zaporednih porazov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.