Šport > Nogomet
8 ogledov

Motiviran, kot že dolgo ne

Jure Travner na Škotskem igra kot posojen član Watforda. (Foto: www.alesfevzer.c www.alesfevzer.com
V predzadnjem kolu jesenskega dela nogometnega prvenstva se je najbolj izkazal branilec Celja Jure Travner, ki je na srečanju proti Rudarju prispeval po en zadetek in asistenco.
 
 

Motivacija je bila proti Rudarju zagotovo višja kot ponavadi in upam si trditi, da je bila to moja najboljša predstava v letošnji sezoni.

Jure Travner

 
Celjani še naprej stopnjujejo formo in dihajo za ovratnik vodilnemu Mariboru , pomemben podvig pa jim je uspel konec prejšnjega tedna, ko so z zmago proti Rudarju kaznovali presenetljiv spodrsljaj Maribora proti Kopru. Kolo pred koncem tekmovanja v letu 2008 Celjani za Mariborom zaostajajo za štiri točke, še bolj pa razveseljuje odlična forma v zadnjih mesecih, saj so nogometaši iz knežjega mesta na zadnjih desetih prvenstvenih tekmah izgubili le enkrat.

Konec prejšnjega tedna so varovanci Slaviše Stojanoviča dolgo trli odpor žilavega Rudarja in ga na koncu tudi zlomili. Glavne zasluge za to gredo branilcu Juretu Travnerju , ki je tokrat izkoristil priložnost v začetni enajsterici in se izkazal z zadetkom in s podajo. "Zelo sem zadovoljen z iztrženim, saj Celje po prvi polovici prvenstva še nikoli ni bilo tako visoko. Sam sem sicer igral manj, kot bi si želel. Malce so me ovirale poškodbe, malce pa sem kriv tudi sam, saj bi lahko bilo še bolje," je za zurnal24.si povedal 23-letni branilec.


Zadnje kolo bo odločalo o tem, kdo bo najboljši igralec jesenskega dela prvenstva. © Sportnet

 
 

Preberite še ...

Igralec 18. kola: Elvedin Džinič
Igralec 17. kola: Mladen Kovačevič
Igralec 16. kola: Uroš Korun
Igralec 15. kola: Marcos Tavares
Igralec 14. kola: Edin Junuzović
Igralec 13. kola: Dejan Mezga

Travner je na prvih osmih prvenstvenih tekmah srečanje začel v prvi enajsterici, po nizu porazov pa je trener Slaviša Stojanovič malce premešal enajsterico in mesto na levem boku obrambe zaupal Sebastjanu Gobcu . Slednji proti Rudarju ni nastopil, Travner pa vseeno priznava, da mu ob izkušenem soigralcu ni lahko. "Gobec je igral zelo dobro, vendar tako pač je v nogometu. Veseli me, da vlada takšna konkurenca, saj je to edino prav. Prepričan sem, da bo trener našel pravo rešitev," pravi Travner.

Po tem, ko je kar štirikrat zaporedoma v igro vstopil šele v nadaljevanju, je proti Rudarju Travner še enajstič letos odigral vseh devetdeset minut. Zaradi selitve na klop je bila motivacija na vrhuncu. "Povsem drugače je, če trikrat ali štirikrat nisi zraven. Motivacija je bila proti Rudarju zagotovo višja kot ponavadi in upam si trditi, da je bila to moja najboljša predstava v letošnji sezoni," še dodaja Travner.


Travner je bil lani celo blizu majici z državnim grbom. © IFP

 
Nogometaš, ki je bil lani blizu selitve v Italijo , pravi, da so glavne prednosti Celjanov homogenost, dobro vzdušje in trener. "Smo zelo homogena ekipa in vsi se med seboj dobro razumemo, naša največja prednost pa je zagotovo trener," meni Travner, ki se bo po zadnji prvenstveni tekmi na Ptuju odpravil na zaslužen dopust . "Grem v Kranjsko Goro, potem pa bomo že kar kmalu začeli nabirati moči pred nadaljevanjem prvenstva. Če nam bo trener dovolil, bomo igrali mali nogomet, sicer pa bi rad v prihodnjih tednih malce odmislil nogomet," je pogovor za zurnal24.si sklenil Travner.

V 19. kolu smo tri točke podelili Estoncu Konstantinu Vassiljevu , ki je dosegel zmagoviti zadetek Nafte na srečanju proti Dravi , eno točko pa smo podelili še enemu goriškemu odkritju Bojanu Djukiču .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.