Šport > Nogomet
25 ogledov

Mou bo dobil napadalca: Costa v Chelsea za 60 mil.

Diego Costa Arda Turan Real Betis Atletico Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
José Mourinho je po poročanju španskega spletnega dnevnika El Confidencial že izbral svojega novega napadalca – usodni da naj bi že dahnil Atléticov strelec Diego Costa.

Chelsea bo Atlético Madridu, s katerim se bo pomeril tudi v letošnjem polfinalu Lige prvakov, plačal odkupno klavzulo, vredno 60 milijonov evrov, potem ko je Diego Costa že prikimal Joséju Mourinhu za neizogibno selitev v London, je v soboto poročal španski El Confidencial (www.elconfidencial.com).

Cena novopečenega španskega reprezentanta je v zadnjih mesecih skokovito narasla, v manj kot letu dni s prvotnih 25 na kar 60 milijonov evrov, potem ko je bil Costa na tržišču še oktobra vreden "zgolj" 38 milijonov, a je z izvrstnimi predstavami in številnimi goli, na španski lestvici s 25 zadetki zaostaja le za Cristianom Ronaldom (28), popeljal Atlético na vrh La Lige. 

Falcao odpadel zaradi poškodbe

Mourinhu se bo tako očtino izpolnila želja po novem napadalcu, ki jo je odkrito izražal vse od sredine sezone, ko mu je postalo jasno, da Fernando Torres in Demba Ba ob zarjavelem Samuelu Eto'oju verjetno ne bosta dovolj v boju za angleški vrh. El Confidencial dodaja, da Portugalec računa tudi na posojenega Romeluja Lukakuja in Andréja Schürrleja, o Torresu pa da še vedno dvomi, medtem ko sta Eto'o in Ba že odpisana.

"Njegova prva tarča je bil Radamel Falcao, toda poškodba kolena, ki jo je utrpel januarja, je ustavila to željo po nakupu v zimskem prestopnem roku," dodajajo španski kolegi. Pozornost se je nato obrnila k Brazilcu, s katerim naj bi Chelsea že sklenil dogovor, Atlético pa v vsakem primeru ne bo mogel storiti nič, ker bodo modri z milijoni Romana Abramoviča poravnali odkupno klavzulo in za malenkost podrli svoj lastni rekord ob prestopu Torresa iz Liverpoola.

Costa tudi favorit Péreza

"Mourinho si je zaželel, da se posel sklene hitro. Pozna interes, ki ga do napadalca gojijo številni klubi. Prvi je Real Madrid. V več pogovorih, ki jih je imel nekdanji trener kluba s Florentinom Pérezom med svojim triletnim postankom na Santiagu Bernabéuu, se je ime Diega Coste pojavilo večkrat. Govorilo se je o Radamelu Falcau, toda favorit predsednika je bil španski Brazilec. Razmišljal je tudi o plačilu klavzule, toda težave ob prestopu kakšnega igralca Atlética so pretehtale," še dodajajo pri El Confidencialu.

Na Bernabéuu naj bi o prestopu razmišljali še pred nekaj dnevi, a so se nato dokončno odločili, da Costa ne bo oblekel belega dresa, kmalu za tem pa so se pojavile zdaj očitno že zelo konkretne informacije za Costin dogovor s Chelseajem.

Kar nekaj napetosti naj bi med oba kluba vnesla nedavna epizoda z vratarjem Thibautom Courtoisom, ki naj bi kljub posebni klavzuli v pogodbi, ki mu nastop proti matičnemu Chelseaju dovoljuje le ob plačilu treh milijonov evrov na tekmo, nastopil proti modrim, pogajanje Jorgeja Mendesa "za hrbtom" vodilnih mož madridskega kluba pri prestopu svojega varovanca Coste v Chelsea pa naj bi še dodatno ogrelo ozračje pred prvo medsebojno tekmo.

S takšnimi in drugačnimi akcijami je Costa v letošnji sezoni navduševal v dresu Atlético Madrida:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.