Šport > Nogomet
17 ogledov

Mou: "Če bi branil jaz, bi izgubili 2:4!"

Lyon - Real Madrid Reuters
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi še naprej "prepisujeta" eden od drugega. Le dan po tem, ko je Messi v dresu Barcelone zabil svoj 200. gol, mu je Ronaldo odgovoril s svojim 100. v dresu Reala Madrida, ki se je z njegovima dvema zadetkoma uvrstil v osmino finala Lige prvakov proti Lyonu (2:0). Bayernovo zmago nad Napolijem pokvarila poškodba Bastiana Schweinsteigerja, ki se je izkazala za zlom ključnice, zaradi česar bo "Schweini" odsoten do novega leta.

"Vsi (zadetki, op. a.) so posebni, še bolj pa, ko pomagajo ekipi do zmage. Zadovoljen sem, ker smo se uvrstili naprej. Če zabijem, še toliko bolje," je po zmagi nad Lyonom, ki mu je zabil svoj 99. in nato še jubilejni 100. gol v dresu Reala Madrida (po prihodu iz Manchestra Uniteda leta 2009) razlagal Cristiano Ronaldo. Beli balet se je s stoodstotnim izkupičkom s štirih tekem že uvrstil v osmino finala, prvo mesto pa mu do konca lahko vzame le še Ajax. Ronaldo medtem po tekmi ni želel razglabljati o tem, ali je Real letos za malenkost močnejši od Barcelone: "Nimamo česa primerjati. Boljši smo kot lani. Zmage in igra govorijo same zase. Zrelejše so. Liga prvakov ni stvar dveh, veliko je dobrih ekip in moramo iti korak za korakom."

Trener José Mourinho ni želel razpravljati o dosežku svojega rojaka, še posebej pa se je na novinarski konferenci razjezil po vprašanju glede vratarja Ikerja Casillasa, ki je imel po mnenju španskih novinarjev mnogo preveč dela. "Meni niso pomembni rekordi, delam samo za to, da bi ekipa dosegala rezultate. Vseeno so to majhne stvari, ki so igralcem všeč," je dejal Mourinho, nato pa napadel: "V teh dneh se je veliko govorilo o Özilu, toda danes, ko je Özil odigral veliko tekmo, me sprašujete o Casillasovih paradah. Casillas je vratar Reala Madrida in delal je parade, tako kot je parade delal (Hugo) Lloris. Velik vratar mora delati parade. Casillas je Casillas in normalno je, da vratar ene velike ekipe dela parade. Če bi branil jaz, bi izgubili 2:4!"

Schweinsteiger uspešno prestal operacijo ključnice, "out" do novega leta

Bayernov vezist Bastian Schweinsteiger je tekmo proti Napoliju, ki so jo Bavarci dobili s hat-trickom Maria Gómeza (3:2), zapustil na nosilih v drugem polčasu, pregledi pa so pokazali, da si je vezist nemške reprezentance zlomil ključnico. Zaradi trka z Gökhanom Inlerjem je potreboval celo operacijo, ki jo je v četrtek že uspešno prestal, po trditvah iz kluba pa bo odsoten vse do novega leta, tako da bo izpustil prijateljski tekmi Nemčije z Ukrajino in Nizozemsko, kot tudi Bayernov derbi z Borussio Dortmund.

"Zlomil si je ključnico," je po tekmi dejal Bayernov trener Jupp Heynckes. "Operiran bo nocoj ali jutri. Zdravniki pravijo, da bo odsoten od štiri do šest tednov, toda ne želim trditi ničesar. Koliko časa bo odsoten, bom vedel takrat, ko bo začel z okrevanjem. Seveda, pogrešali ga bomo, saj je pomemben del naše sredine igrišča in bil je v izjemni formi."

Iz kluba so kasneje sporočili, da je Schweinsteiger uspešno prestal operacijo okrog druge ure zjutraj, zdravniki pa so mu vstavili tudi ploščico. Nogometaš bo v bolnišnici ostal do petka, nato pa ga čakata dva tedna strogega mirovanja. Šele čez približno šest tednov bo lahko začel z normalnim treningom (do tedaj ga čaka zgolj lažje tekanje), nato pa se bo lahko pridružil ostalim soigralcem: "To pomeni, da Schweinsteiger v tem koledarskem letu ne bo več igral," so še pristavili pri Bayernu.

Ranieri hvali svoje veterane

Interjev trener Claudio Ranieri je po zmagi nad Lillom (2:1) pohvaril svojo "staro gardo", kot se je izrazil, ki je po katastrofalni sezoni v Serie A našla malce oddiha vsaj na tekmah Lige prvakov. Rimljan je na zelenico San Sira poslal najstarejšo enajsterico v zgodovini tekmovanja, katere povprečna starost je znašala kar 31,54 leta.

"Ne moreš podcenjevati vrednosti izkušenj, o tem razmišljajte kot o stari gardi," je po tekmi povedal Ranieri. "Ekipa je kompaktna, je odločna. Verjamem vanje, ker je to trenutek velikih težav in pritiska. V tem trenutku ne bi bilo lahko v igro poslati mladih fantov. Oni so vajeni velikih tekem in igranja pod pritiskom. To pa ne pomeni, da ko bo trenutek pravi, ne bom ponudil priložnosti kateremu izmed mladih nogometašev." Eden redkih mladcev, ki je dobil priložnost, je bil 23-letni Argentinec Ricardo Álvarez, medtem ko so zelenico poleg njega orali najstarejši na igrišču Javier Zanetti (38 let), Dejan Stanković (33) in Lucio (33). Osem članov Interjeve prve postave je bilo starejših od 30 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.