Šport > Nogomet
8 ogledov

Mou: "Cristiano dela kot žival!"

Jose Mourinho na novinarski konferenci pred ligaško tekmo z Betisom EPA
Realov trener José Mourinho je dan pred pokalnim Clásicom spet stopil v bran svojemu rojaku Cristianu Ronaldu. "Za ekipo dela kot žival," je pred obračunom z Barcelono dejal Mourinho, ki je pristavil, naj novinarji njegovega Portugalca pustijo pri miru, sicer "bo problem".

Cristianu Ronaldu del navijačev na Santiagu Bernabéu žvižga vse od decembrskega El Clásica, ko je proti Barceloni zapravil veliko priložnosti in se "izkazal" tudi s sebi tako značilno sebičnostjo. Ronaldo v odgovor kritikam s tribun ni želel proslavljati po svojem zadetku na zadnji domači tekmi proti Granadi (5:1), nova tekma proti Barçi, proti kateri je odigral praktično le eno dobro tekmo (ko je zabil gol v finalu pokala lansko sezono), pa bo nova priložnost za utišanje kritikov.

Real treniral pred Clásicom: brez Pepeja!; Cristiano: "Moja motivacija je zmagati in igrati dobro"; Xavi: "Sodniki nam letos bolj škodijo kot koristijo"

"Najbolj mi je bil všeč v drugem polčasu proti Mallorci," je José Mourinho na torkovi novinarski konferenci izpostavil Ronaldov učinek na sobotni tekmi, po mnenju trenerja njegovi najboljši partiji sezone. "Ne da bi igral dobro, ne da bi bil najboljši, ne da bi prišel na naslovnice, je delal kot žival, osvajal žoge in bil na koncu mrtev. Ne dovolim, da se ga kdo dotakne, ko igra tako. Naj se ga nihče ne dotika ... Če si ga želi kdo od vas dotakniti, potem bomo imeli problem. Vse je storil za ekipo," je novinarjem zagrozil Mourinho.

Nekdanji trener Porta, Chelseaja in Interja je na zadnjih osmih tekmah kot trener Reala dobil le eno tekmo, ko je prav Ronaldo odločil pokalni finale na Mestalli. Zadnjič, ko ste se velikana pomerila na dveh tekmah pokala, se je pisala sezona 1996/97, Mourinho pa je bil takrat pomočnik trenerja pri katalonskem klubu, ki je napredoval s skupnim rezultatom 4:3. Na zanimiv način je Mourinho še zavrnil razpravo o svoji prvi postavi, saj bi bil, kot se je izrazil, kritiziran v vsakem primeru.

"Če igra (Fabio) Coentrao na desnem boku, me bodo kritizirali, ker je levičar. Če igra Lass tam, me kritizirajo, ker brez (Samija) Khedire mora igrati na sredini. Če Pepe začne na sredini igrišča, me kritizirajo, ker je osrednji branilec, in potem ga dam v obrambo. Če začnem s tremi v zvezni vrsti, izpadem kot obramben. Če igram napadalno, me prav tako cenzurirajo. Če igra (Gonzalo) Higuaín, rečete, da je (Karim) Benzema fantastičen. Če dam v igro Benzemaja, komentirate, da je bil Higuaín odločilen proti Mallorci. Najbolje, da greš jutri v kino, pa bomo govorili po tekmi," je ostro odpravil še enega novinarja.

Ángel di María skupaj z ekipo trenira že nekaj dni, a je njegovo zdravstveno stanje pred tekmo še vedno nejasno. Mourinho ga je sicer uvrstil v ekipo, a športni dnevnik Marca poroča, da se je na zadnjem treningu poškodoval in bi lahko izpustil oba Clásica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.