Šport > Nogomet
10 ogledov

Mou: "Cristiano misli, da ve vse"

la liga deportivo real madrid jože mourinho cristiano ronaldo EPA
José Mourinho je v poslovilnem pogovoru za svoj priljubljeni španski televizijski program Punto Pelota izstrelil nekaj ostrih puščic v smeri rojaka Cristiana Ronalda. Oba Portugalca sta pri Realu Madridu preživela plodna, a velikokrat tudi napeta skupna tri leta. Mourinho se je pred kamerami pojavil v majici z grbom kraljevega kluba.

V pogovoru za "tabloidni" televizijski program Punto Pelota (ustvarjalci oddaje so bili eni od redkih, ki so se Joséju Mourinhu med bivanjem v Španiji priljubili) je zdaj že bivši trener Reala Madrida ocenil svoje tri sezone na klopi belega baleta.

"Cristiano Ronaldo morda meni, da ve vse in da s trenerjem ne more še bolj napredovati. Z njim sem imel zelo osnoven problem − kritiziral sem ga v taktičnem smislu, česar v tistem trenutku ni sprejel preveč dobro," se je svojega rojaka in zvezdnika Cristiana Ronalda dotaknil Mourinho.

Ronaldo, ki je sicer vedno hvalil stratega iz Setúbala, se je z Mourinhom kar nekajkrat sprl zaradi taktičnega nestrinjanja, posebno po porazih z Barcelono v prvi Mourinhovi sezoni na Bernabéuu. Ronaldo prav tako ni želel igrati na mestu osrednjega napadalca, vsako kritiko pa je plačal s kazensko selitvijo na tribuno.

"Namesto Pepeja je igral fantek"

"V zadnjih tednih je imel poškodbo hrbta. Jaz ne dvomim v poškodbe igralcev. Z menoj je odigral tri fantastične sezone, ne vem, če so bile najboljše v njegovi karieri, ampak zanj smo našli fantastično taktično rešitev, v kateri je lahko izrazil ves svoj potencial z zadetki,"  je o rojaku še povedal Mourinho.

Novi (stari) trener Chelseaja se je nato dotaknil tudi branilca Pepeja. Portugalski Brazilec je bil vse od njegovega prihoda eden izmed simbolov novega Reala, nato pa v zaključku letošnje sezone po slabem tekmovalnem letu stopil na stran kapetana Ikerja Casillasa in Mourinhovo ravnanje tudi odkrito kritiziral.

"Če me je Pepe izdal? To je vprašanje, ki bi ga morali postaviti njemu. Bil je že z eno nogo izven Madrida, jaz sem ga vrnil nazaj notri," je nadaljeval Mourinho. "Boril sem se, da je dobil primerno pogodbo. Namesto njega je začel igrati fantek, ki je bil 13 let mlajši od njega, ampak fantek si je po mojem mnenju zaslužil igrati. Dobro se je vklopil. Pepe je fantastičen igralec in veselilo me bo, če bo imel to podporo in mirnost tudi zdaj."

Igralcem se ni treba izpostavljati

Mourinho je še povedal, da je bila na koncu najboljša rešitev, da klub zapusti on, a da mu ni žal. Odhaja z zadovoljstvom, da je bil trener Reala, h kateremu je po svojem mnenju prišel v najboljšem trenutku v karieri.

"Za igralce sem 'udoben' trener. Z osebo, kakršna sem jaz, se ti ni potrebno izpostavljati. Meni se ni potrebno zahvaljevati nikomur, plačujejo nas za igranje, treniranje, da imamo kompatibilno socialno življenje ... Klubi, ki me podpišejo, me plačujejo, jaz pa moram dati vse od sebe in pozabiti na samega sebe," je še dodal Mourinho.

Spomnil se je tudi na pomočnika Aitorja Karanko, potem ko je postalo jasno, da baskovska legenda Reala, ki je velikokrat opravljal njegove "PR-nastope", ne bo zapustil Bernabéua in z njegovo trenersko ekipo odšel na Stamford Bridge.

Niso pritisnili "izbriši"

"Hvala Aitorju, ker so drugi moja 'banda'. Branil je strokovni štab in Real Madrid. Želel sem, da bi ostal z nami, ampak razumem njegovo odločitev, je mož Madrida in lahko jim da še veliko, čeprav je že pripravljen, da začne svojo kariero kot glavni trener. Karanka je naš španski brat," je še zaključeval Mourinho.

"Kdo bo naslednji trener Reala? Zame bi bila žalitev, da bi me imeli za mirovnika, pričakujem pa, da bo Carlo (Ancelotti) ali kdorkoli bo že, imel vso podporo in bil srečen. Naslednji trener bi vam lahko povedal, v kakšnem stanju bo dobil klub. Na voljo bo imel vse. Nismo pritisnili 'delete' (izbriši, op. a.) v pisarnah, niti nismo naložili virusa. Upam, da bo tisti, ki bo prišel, bil dovolj pošten, da bo rekel, kakšno dinamiko skupine je podedoval."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.