Šport > Nogomet
18 ogledov

Mou čudežno ušel prvemu porazu na Stamford Bridgu

Eto'o Myhill Chelsea West Bromwich Albion Premier League
1/11
Reuters
José Mourinho ni bil kot trener Chelseaja verjetno še nikoli bližje prvemu ligaškemu porazu na Stamford Bridgu. Na tekmi z West Bromwich Albionom ga je s podarjeno enajstmetrovko v 96. minuti rešil Eden Hazard (2:2). V nedeljo derbi Manchester United – Arsenal.

Eden Hazard je na potovanju izgubil potni list in se z zamudo vrnil v London, zaradi česar ga je trener José Mourinho vrgel iz ekipe Chelseaja za zadnjo tekmo, a je bil Belgijec le nekaj dni kasneje bolj kot z dokumenti spreten z žogo in rešil svojega stratega pred sploh prvim ligaškim porazom v dveh mandatih na Stamford Bridgu. Niz zdaj traja že 66 tekem.

Hazard je za vodilni zadetek v sodnikovem podaljšku našel Samuela Eto'oja, a se je West Bromwich Albion nekdanjega Mourinhovega pomočnika in "brata" Steva Clarka vrnil v igro v drugem polčasu in najprej izenačil prek Shana Longa, po veliki napaki Petra Čecha pa z golom Stéphana Sessègnona celo povedel.

Chris Brunt je bil v protinapadu treh proti trem preveč sebičen in streljal preko gola, Chelsea pa je v zadnji minuti sodnikovega podaljška rešila podarjena enajstmetrovka. Andre Marriner je na belo točko pokazal kljub očitnemu iskanju kontakta Ramiresa, Hazard pa ni grešil in zadel za točko.

Dr. Evil navdušen na Anfieldu

V domači predstavi Liverpoola proti vedno slabšemu Fulhamu (4:0) je užival tudi hollywoodski zvezdnik Mike Myers, ki je zaslovel z vlogo v filmih Austin Powers, goreč navijače Redsov pa je dejal, da je ostal brez besed, ko je pred tekmo zabaval zbrane na Anfieldu.

"Navdušen sem, da sem tukaj," je dejal rojeni Kanadčan. "Še kar ne morem verjeti. Ponavadi sem precej zgovoren, ampak zdaj sem brez besed. Leta 1963 sem se rodil v Kanadi, moji starši pa so v Toronto prišli leta 1956, nihče pa ni večji Anglež od Angleža, ki ne živi v Angliji. Naša hiša je bila pravo svetišče Liverpoola. Rad imam ljudi tukaj in res mislim, da je to moj dom. Prejšnji večer sploh nisem spal, ne morem verjeti. Ne morem niti govoriti, ne morem pogledati igralcev v obraz. Opil me je tudi Anfield, igrišče. Ne želim ga niti pogledati, bilo me je malce strah."

Suarez Sturridge Liverpool Fulham Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters

Suárez neusmiljen do Jola

Čeprav je bil "Dr. Evil" rojen leta 1963, ko je Manchester United v finalu pokala FA premagal Leicester City, je dejal, da ni bilo možnosti, da bi podpiral kogar koli drugega razen Merseysiderjev, ki jim je napovedal eno od prvih štirih mest v letošnji sezoni.

"Ko (Daniel) Sturridge in (Luis) Suárez dobita žogo kar ne veš, kaj se bo zgodilo. To je Liverpool stare šole, ko dobi žogo, jo takoj pošlje naprej," je še povedal Myers. Njegovo najljubše moštvo je na Anfieldu povedlo z avtogolom Fernanda Amorebiete, v prvem polčasu pa sta zadela še Martin Škrtel in Luis Suárez.

Angleški trio navduševal na južni obali

Urugvajec, nekdanji varovanec Fulhamovega trenerja Martina Jola pri Ajaxu, ni imel usmiljenja do starega znanca in v drugem polčasu zadel za visoko zmago. Liverpool tako ni ponovil napake Chelseaja in se na vrhu Premier League približal Arsenalu. Súarez je zdaj zabil že osem golov na zadnjih sedmih tekmah po koncu suspenza zaradi ugriza.

Visoko zmago je slavil tudi navdušujoči Southampton, ki je s plejado angleških reprezentantov premagal HullCity nekdanjega kapetana Slovenije RobertaKorena (4:1). Štajerec je dobil priložnost v drugem polčasu, ko je na južni obali domače vodstvo že visoko vodilo z goli Morgana Schneiderlina, Rickieja Lamberta z najstrožje kazni in solo prodorom Adama Lallane.

Aston Villa je po sedmih urah in pol le uspela zabiti prvi ligaški gol, pod katerega se je podpisal Leandro Bacuna, ki je tlakoval pot do zmage nad Cardiff Cityjem, pri katerem v postavi spet ni bilo Etiena Velikonje (2:0).

Angleška liga, 11. kolo:

Aston Villa : Cardiff City 2:0 (0:0)
Bacuna (77), Kozák (84)
Velikonje (City) ni bilo v ekipi.

Chelsea : West Bromwich Albion 2:2 (1:0)
Eto'o (45), Hazard (90/11-m); Long (60), Sessègnon (68)

Crystal Palace : Everton 0:0*
* – tekma se je zaradi prometnega zamaška začela s 15-minutno zamudo

Liverpool : Fulham 4:0 (3:0)
Amorebieta (23/a.g.), Škrtel (26), Suárez (36, 54)

Southampton : Hull City 4:1 (3:0)
Schneiderlin (30), Lambert (30/11-m), Lallana (37), Davis (88); Sagbo (55)
Koren (City) je igral od 46. minute.

Norwich City : West Ham United 3:1 (0:1)
Hooper (54/11-m), Snodgrass (72), Fer (90); Morrison (32)

Nedelja ob 13.00:
Tottenham Hotspur - Newcastle United

Ob 15.05:
Sunderland - Manchester City

Ob 17.10:
Manchester United - Arsenal
Swansea City - Stoke City

Komentarjev 1
  • 1111 19:27 09.november 2013.

    PAJAC!