Šport > Nogomet
16 ogledov

Mou dobil Özilov dres: Rad ga imam kot očeta

Özil Mourinho Arsenal Chelsea ligaški pokal Capitol Capital One Cup
1/3
EPA
José Mourinho stadiona Emirates ni zapustil le z veliko zmago v ligaškem pokalu.

Po zanesljivi zmagi nad Arsenalom je Chelseajev trener José Mourinho od svojega nekdanjega varovanca Mesuta Özila "zahteval" dres in ga tudi dobil. Portugalec, ki ima z veliko bivšimi igralci zelo prijateljski odnos, je objel nekdanjega člana Reala Madrida in z njegovim dresom v roki pozdravljal navijače.

"Dal sem mu dres, ker je najboljši trener na svetu. Rad ga imam kot očeta," je novinarjem priznal turški Nemec. Özil in Mourinho sta tako očitno za seboj pustila nekaj napetih srečanj v slačilnici madridskega Reala. Portugalec ga je v zadnji sezoni denimo napadel v slačilnici Old Trafforda ("Pos**l si se!"), na eni izmed ligaških tekem pa ga je zamenjal ob polčasu, ko je kapetan Sergio Ramos v podporo soigralcu takrat famozno oblekel njegov dres.

Izjemen izbor

Nemški reprezentant je za Bild pred časom sicer razkril, da sta z Mourinhom ostala v stiku, od njega pa da je ob prihodu v London dobil tudi SMS z dobrodošlico. Chelsea je v torek zvečer v četrtfinale pokala brez večjih težav napredoval po golih Césarja Azpilicuete in Juana Mate.

Chelsea je tako v le nekaj dneh premagal dva angleška velikana in Mourinhov pomočnik Steve Holland je po zmagi nad topničarji izrazil prepričanje, da imajo modri dovolj močno ekipo za boj na vseh frontah. Le Gary Cahill je denimo začel tudi nedeljsko tekmo z Manchester Cityjem (2:1), Mourinho pa je lahko vseeno računal na izkušene reprezentante Azpilicueto, Mato, Davida Luiza, Samuela Eto'oja ... 

Wenger objokoval poškodovane

"Res potrebujemo pravo ekipo za boj v štirih tekmovanjih," je po šesti zmagi na šestih oktobrskih tekmah povedal Holland. "Kar se zdaj zdi, da bo začetna enajsterica, to januarja ne bo več, spet pa se bo spremenila marca, aprila ali maja. Nocoj smo po zmagi nad Manchester Cityjem potrebovali vse, to je bil izjemen primer igralcev, ki pokažejo, da so pripravljeni na izziv."

Arsène Wenger na drugi strani seveda niti približno ni mogel računati na takšne igralce, v uteho pa mu ostaja vodstvo v Premier League, kjer ima Arsenal še zalogo dveh točk pred modrimi londonskimi sosedi. Wenger je po tekmi izpostavil poškodbe treh napadalcev, Thea Walcotta, Alexa Oxlada-Chamberlaina in Lukasa Podolskega.

"Če daš v igro njih, potem, mislim, imaš povsem drugačen položaj," je komentiral Wenger, ki je moral le nemočno spremljati sizifovski trud pozabljenega in več kot očitno nepripravljenega Nicklasa Bendtnerja s čvrsto obrambo Chelseaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.