Šport > Nogomet
6 ogledov

Mou: "Finale Real – Chelsea ni možen"

Mourinho Osasuna Real Madrid Valdebebas novinarska konferenca Liga BBVA Španija EPA
V sredo zvečer smo dobili še zadnja polfinalista letošnje Lige prvakov. Barceloni in Bayernu sta se pridružila Real Madrid in Chelsea.

Galaktiki so na povratni tekmi še enkrat nadigrali ciprsko senzacijo letošnje sezone Lige prvakov, Apoel, in se več kot zasluženo uvrstili v polfinale. Izbrance Joséja Mourinha tam čaka Bayern, v primeru novega uspeha bi Real od desetega naslova evropskih klubskih prvakov ločila Barcelona ali Chelsea. "Naj bom odkrit, ne verjamem, da se bosta v finalu srečala Real in Chelsea. Lahko se bosta pomerila Bayern in Barcelona. Menim pa, da ne bo finala med Realom in Chelsejem, in vemo, zakaj," je po zmagi Reala s 5:2 v svojem slogu dejal Mourinho. V prihodnjih dneh lahko znova pričakujemo številne burne komentarje na njegovo izjavo, a tega smo se že navadili.

Portugalec je nekaj besed namenil tudi Bavarcem. "Bayern je zelo močan nasprotnik. Ekipo dobro poznam, saj je praktično ista kot tista, proti kateri sem z Interjem pred dvema letoma igral v finalu Lige prvakov. Imajo odlične igralce," je dodal Mourinho in na dušo popihal tudi Apoelu: "Menim, da bodo ljudje na Cipru v nekaj letih razumeli, kaj je uspelo Apoelu. To je največji dosežek v letošnji Ligi prvakov. Če Barcelona, Real ali Bayern zmagajo, to ne bo enako uvrstitvi Apoela v četrtfinale."

"Ni dvoma, da nas proti Bayernu čaka težka naloga. To je ekipa, ki z vso pravico razmišlja o končni zmagi. Sposobni so tega, za nas pa to pomeni, da nas čaka težka naloga. Toda mi igramo fenomenalno. To smo pokazali tudi proti Apoelu," pa je po uvrstitvi v polfinale dejal prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo, ki je tudi tokrat navduševal z izjemnimi potezami. Še posebej lep je bil njegov drugi zadetek iz prostega strela.

"Barcelono lahko izločimo"

V drugem sredinem polfinalu je Chelsea z 2:1 ugnal Benfico in potrdil gostujočo zmago z 1:0. Londonski modri imajo tako kljub velikim težavam v letošnji sezoni veliko priložnost, da se uvrstijo celo v veliki finale Lige prvakov. A naloga bo vse prej kot lahka, londonske modre v polfinalu čaka Barcelona, s katero imajo še nekaj neporavnanih računov. "Z njimi imajo vsi neporavnane račune. So najboljša ekipa na svetu. Oni bodo favoriti, toda mi lahko verjamemo vase. Morali bomo pokazati najboljše za zmago, a verjamemo, da nam lahko uspe," je po obračunu z Benfico razlagal Frank Lampard. Njegov nadrejeni Roberto Di Matteo je dodal: "Pustite me, da malo uživam. Sprva igramo v soboto z Wiganom in moramo se osredotočiti na to srečanje. Barcelona je ena od najboljših, če ne celo najboljša ekipa na svetu. Vznemirjeni smo, ker bomo proti tako veliki ekipi igrali v polfinalu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.