Šport > Nogomet
14 ogledov

Mou: Foy naj ne sodi tekem Chelseaja

jose mourinho EPA
Trener Chelseaja José Mourinho je po porazu proti Aston Villi (0:1) predlagal, da angleški delilec pravice Chris Foy ne bi več sodil na tekmah londonskega kluba.

Chelsea je v 30. krogu angleške lige v gosteh nepričakovano izgubil proti Aston Villi (0:1) in zapravil priložnost za povečanje naskoka pred svojimi konkurenti. José Mourinho se je želel po porazu pogovoriti z glavnim sodnikom Chrisom Foyem, ki je med tekmo izključil dva nogometaša Chelseaja. Angleški delilec pravice, ki je v zaključku obračuna na tribune poslal tudi Mourinha, je njegovo prošnjo zavrnil, portugalski strateg pa se je po tekmi ugriznil v jezik in zavračal vprašanja na temo sojenja.

Kasneje si je očitno premislil in za neki drug medij povedal: ''Morda bi bilo dobro, če sodniški komite Foya ne bi več pošiljal na tekme Chelseaja. Tega nimam pravice zahtevati, vendar mislim, da bi morali stvar analizirati in ugotoviti, ali vedno, kadar sodi Chelseaju, nastanejo težave. V tem primeru bi bila to dobra odločitev,'' je dejal Mourinho in se spomnil podobnega scenarija izpred treh let. ''Zadnjič se je kaj takšnega zgodilo na stadionu Queens Park Rangers,'' je povedal trener Chelseaja. V dresu modrih sta bila takrat izključena José Bosingwa in Didier Drogba, a Mourinho ni vedel, da je tudi takrat pravico delil Foy. ''Tega nisem vedel. To je naključje,'' je dejal portugalski strateg.

Mourinho je razkril, da so sodniške odločitve razburile tudi njegove nogometaše. ''Igralci so se pogovarjali o tem. Imajo vse razloge. Ni mi mar, kdo je sodnik. Ne želim vedeti. A igralci so se pogovarjali o tem in naslednjič, ko nam bo sodil gospod Foy, bom moral ubrati drugačen pristop,'' je dodal 51-letnik.

chris foy willian chelsea rdeč karton | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.