Šport > Nogomet
5 ogledov

Mou: "Hegemonija Barçe ne obstaja!"

Jose Mourinho Karanka pomočniki trenerji
1/4
Žurnal24 main
Trener Real Madrida José Mourinho tudi po velikem pokalnem slavju ni zakopal bojne sekire z novinarji. "Madridski mediji so fantastični za uničenje ekipe," je bil še enkrat več oster Portugalec.
Barça je fantastična, osvojila je veliko in osvojila bo še več, ampak ni niti prvak Evrope niti prvak sveta. Je prvak Španije.
José Mourinho

Ostre puščice so spet letele na novinarski konferenci Joséja Mourinha, ki je tudi dva dni po prvi osvojeni lovoriki, španskem pokalu, nadaljeval svoj križarski pohod nad madridske medije. Vmes mu je še uspelo izjaviti, da "hegemonija" Barcelone v Španiji ne obstaja, saj Katalonci "niso niti evropski niti svetovni prvaki".

"Z zmago v pokalu nismo zaključili z nikakršno hegemonijo, saj niti ne obstaja," je govoril Mourinho. "Barça je fantastična, osvojila je veliko in osvojila bo še več, ampak ni niti prvak Evrope niti prvak sveta. Je prvak Španije," je na novinarski konferenci, sicer namenjeni sobotni ligaški tekmi proti Valencii, med drugim povedal Mourinho. Nato se je začel napad:

"Mediji iz Madrida so fantastični za uničevanje ekip. Moramo imeti mir. Mene niti ne ubijete niti ne hvalite. Osvojili smo pokal, ki je veliko vreden, saj je bil nasprotnik zelo kakovosten, meni pa ostane le objem predsednika. Toda veselje po zmagi v pokalu se je zaključilo. Čutim, da me ljudje želijo, hočejo, da ostanem več kot eno leto, in to me dela bolj mirnega. Ni res, da se bom naslednjo sezono vrnil k Interju. Želim delati mirno, kar ni všeč madridskim medijem, saj imajo radi le zvok velike zmage ali poraza."

Nič o Drogbaju
V zadnjih dneh so spet oživele govorice, da bi  Didier Drogba poleti lahko prestopil iz Chelseaja k Realu. "Ne bi govoril o tem," je povedal Mourinho. "To je zdaj zadnje, kar potrebujemo. Vsi vedo, kakšen je moj osebni odnos z njim, toda takšnega imam tudi z Abramovičem in Chelseajem. Mislim, da bo ostal tam, kjer mora, tam, kjer je spisal zgodovino," je še dodal "Mou".

O polfinalni tekmi Lige prvakov proti Barceloni, ki bo na Santiagu Bernabéu na sporedu v sredo, Mourinho ni želel govoriti, prav tako pa ni želel preveč objokovati poškodbe Samija Khedire. Nemec naj bi po prvih napovedih namreč že zaključil letošnjo sezono:

"Tako je pomemben, kot kdorkoli drug. Obstajajo nogometaši, ki jih je težko nadomestiti, toda je kar je, gre za slabo novico. Zdaj je absurdno govoriti, da v letošnji sezoni ne bo več igral. Ne bo igral jutri, niti v sredo, toda v medicini se dogajajo čudeži, vseeno pa pričakujem, da se bo vrnil po koncu sezone." Na sredini igrišča naj bi ob Khedirini odsotnosti Mourinho bolj kot Lassano Diarraja uporabljal "pirata" Estebana Granera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.