Šport > Nogomet
19 ogledov

Mou in Allardyce v hudem spopadu o "igri iz 19. stoletja"

Mourinho Carneiro Louro Chelsea West Ham United Premier League Anglija liga prve Reuters
José Mourinho se je po remiju Chelseaja z West Ham Unitedom, ki ga je obtožil igranja nogometa iz 19. stoletja, zapletel v vročo izmenjavo z nasprotnim trenerjem.

Chelsea je po remiju Arsenala v Southamptonu zapravil veliko priložnost, da bi se povsem izenačil s topničarji pod vrhom lestvice Premeir League, kjer zdaj po "petardi" na White Hart Lanu kraljuje Manchester City.

Po tekmi z West Ham Unitedom, ki je na mestnem derbiju povsem nepričakovano zadržal ekipo Joséja Mourinha, je Portugalec dejal, da bi moral na Stamford Bridge zaradi trmaste obrambe gostov prinesti svoj vrtalnik Black & Decker, ekipo Sama Allardycea pa je celo obtožil, da je igrala "nogomet iz 19. stoletja".

"Njegov cilj ni bil priti sem in igrati dober nogomet"

"To ni nogomet Premier League, to ni najboljša liga na svetu, to je nogomet iz 19. stoletja," je na novinarski konferenci besnel Mourinho. "Moja ekipa je poskusila vse. Igrali so, ustvarjali, zgrešili priložnosti, vratar je obranil in branilci so prav tako obranili, zato se nad svojimi igralci ne morem pritoževati. Njegov (Allardyceov, op. a.) cilj je bil le eden: priti sem in vzeti točko. Njegov cilj ni bil priti sem in igrati dober nogomet ali poskušati zmagati."

Spomnimo, da je te izjave podal isti trener, ki je s svojimi prejšnjimi ekipami (Porto, Inter, Real Madrid) prav tako znal z negativno taktiko doseči rezultat, podobnih prijemov svojih kolegov pa očitno ne sprejema tako zlahka. Ko so ga novinarji vprašali, kaj je mislil z nogometom iz 19. stoletja, je Portugalec naštel vse zastarele prijeme, ki so jih po njegovem mnenju za zmago uporabila "kladiva".

Adrián ponovil november 2012 proti Realu

"Hlinili so poškodbe, vratar je zavlačeval od prve minute, zdravniška služba na igrišču, brezciljno nabijanje dolgih žog, deset branilcev v kazenskem prostoru ... Vse je zelo osnovno. Edino, kar bi še lahko storil, je bilo, da bi prinesel black & decker in porušil ta zid," je dodal Mourinho, ki je tudi komično oponašal zvok vrtalnika.

Njegovi varovanci Oscar, Frank Lampard in Samuel Eto'o so vsi izgubljali živce z razpoloženim vratarjem Adriánom, ki je Mourinhov Real Madrid ustavil že na predlanski tekmi v Sevilli, ko je še kot vratar Betisa ohranil svojo mrežo nedotaknjeno (1:0). Allardyceu so bile Mourinhove pritožbe seveda smešne.

Allardyce: Rad vidim Joséja, kako skače gor in dol

"To je bila fantastična, vzdržljiva predstava s strani igralcev. Šlo je le za to, da smo frustrirali ekipo, ki ima igralce svetovnega kova. Taktično smo zadeli v polno. José tega ne more sprejeti ... (smeh) Ne more sprejeti! Ne more sprejeti! Vedel sem, da bo to rekel, ker smo jih taktično nadigrali. Rad vidim Joséja, kako skače gor in dol, ko pravi, da smo igrali slab nogomet. Nimaš sreče, José! Lahko reče, kar hoče, prav en d**k mi je pomembno. Dobri stari José, spet se pritožuje ..." si je Portugalca privoščil nekdanji strateg Boltona.

Kot radi rečejo Angleži, je Mourinho proti ekipi, ki igra bunker, dobil malce "svojega zdravila". Še pred novim letom je po dolgočasni tekmi na stadionu Emirates, kjer je Chelsea vzel točko, dejal: "Menim, da je dolgočasna ekipa tista, ki igra doma in ne more zabiti gola. To je dolgočasno. Ker greš na svoj stadion in ga napolniš v takšnem vremenu, kakršno je bilo, zato, da vidiš zmage." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.