Šport > Nogomet
9 ogledov

Mou iz oči v oči z žalostnim Cristianom

mourinho ronaldo real EPA
Prvič po kontroverzni izjavi o "žalosti", ki je prišla po ligaški tekmi z Granado, se bo Cristiano Ronaldo v sredo sestal s svojim klubskim trenerjem Joséjem Mourinhom. Strateg naj ne bi bil preveč navdušen nad javnim javkanjem svoje zvezde.

Po enajstih dneh bivanja z reprezentanco Portugalske se Cristiano Ronaldo vrača v Španijo, kjer bo v sredo (ob 17.00) že prisoten na prvem treningu Real Madrida. Kraljevo prestolnico je pred manj kot dvema tednoma zapustil s kontroverzno izjavo o "žalosti", ki je sprožila plaz ugibanj o njegovi prihodnosti.

Trener José Mourinho ga je po poročanju španskih medijev poklical le nekaj ur po usodni tekmi z Granado (3:0), kjer je Ronaldo zabil dva gola, a jih zaradi domnevnega nezadovoljstva z več različnimi klubskimi zadevami ni želel proslavljati. Oba Portugalca se bosta danes iz oči v oči srečala prvič po omenjeni tekmi.

"Strategija, ki jo je postavil Real Madrid za to, da bi popravil vse težave, je, da bi se ravno Mourinho iz oči v oči pogovoril s svojim rojakom," piše spletna stran madridskega športnega dnevnika Marca (www.marca.com). "Skušal bo prepričati CR7, da ga imajo v klubu radi. Glavna tema bo obljuba podpore v boju za zlato žogo."

Klub mora podpirati tudi Casillasa in Ramosa

Eden glavnih razlogov za Ronaldovo nezadovoljstvo naj torej ne bi bila (pre?)majhna plača, temveč pomanjkanje klubske podpore pri bitki za posamezne nagrade. Portugalcu je šlo menda močno v nos, da je Barcelonina asa Lionela Messija in Andrésa Iniesto na podelitev nagrade za najboljšega igralca Evrope, ki jo je presenetljivo dobil Iniesta, prišel podpret njun klubski predsednik Sandro Rosell, medtem ko je bil Ronaldov "šef" Florentino Pérez na poslovnem potovanju.

Mourinho naj bi Ronaldu na sredinem treningu skušal razložiti, da ga klub tudi v bitki za zlato žogo ne more podpreti stoodstotno, saj se zanjo potegujeta tudi njegova soigralca Iker Casillas in Sergio Ramos. "Mou zna delati s svojim učencem," dodajajo pri Marci. "Dal mu bo svojo popolno podporo. Ne bo mu povedal, kako pomemben je za ekipo, saj to že ve. Skušal ga bo osredotočiti na športno plat, na obe prihajajoči tekmi."

Portugalski strateg je menda tudi malce okaral Ronalda, saj je menil, da način izražanja nezadovoljstva prve zvezde kluba ni bil tisti pravi. "On je šef. Govoril bo z njim, a nič več. Malo ljudi pozna Cristiana bolje kot Mou. On ve, kako ravnati z njim," še zaključuje Marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.