Šport > Nogomet
15 ogledov

Mou jezen: "Le tri zmage nad Pepom? Netočno!"

Mourinho Chelsea Bayern evropski superpokal Praga trening EPA
Chelseajev trener José Mourinho se je ostro odzval na kar nekaj neprijetnih vprašanj, ki jih je dobil pred petkovo tekmo evropskega superpokala proti Bayernu.

Portugalec se je po nekaj tednih "igranja" umirjenega trenerja jezno odzval na primerjave s Josepom Guardiolo, njegovim nekdanjim varovancem in velikim rivalom pri Barceloni, s katerim se bo po povratku v Chelsea prvič udaril na petkovi tekmi v Pragi. Poleg trenerja Bayerna je Joséja Mourinha razjezila tudi serija vprašanj o Juanu Mati.

Vse se je začelo, ko je eden izmed novinarjev Mourinhu dejal, da je Guardiolo na 15 tekmah premagal le trikrat, Portugalec pa je jezno začel naštevati vse zmage, ki jih je nad Kataloncem slavil še kot trener Interja in Real Madrida.

Chelsea vs. Bayern, ne Mou vs. Pep

"Vaša statistika je povsem napačna," je dejal Mourinho. "Pojdite pogledat kaj se je zgodilo, ko sem bil z Interjem v polfinalu Lige prvakov, v kraljevem pokalu z Realom v Španiji, v superpokalu v Španiji. Mogoče imate prav, jaz pa ne, ampak vseeno mi je. Ne gre za naju, gre za Chelsea in Bayern."

Drugega kolega iz vrst sedme sile je zanimalo, zakaj je Barcelona pod Guardiolo veljala za ekipo lepega nogometa, njegov Real pa so velikokrat opisovali z veliko manjšimi superlativi.

Vprašanja le o Chelseaju

"Če me želite spraševati o Chelseaju, sem tukaj do štirih," je zabrusil Mourinho in se potrepljal po klubskem grbu. "Če me želite spraševati o Realu ali Barceloni, potem me ni tukaj."

Pozornost se je nato usmerila proti španskemu vezistu Mati, najboljšemu igralcu Chelseaja po izboru navijačev v zadnjih dveh sezonah, ki ni zaigral niti na ponedeljkovem derbiju z Manchester UnitedomPremier League (0:0), vse glasneje pa Asturijca povezujejo s prestopom k Atléticu Madridu.

Sprašujejo o tistih, ki ne igrajo

"Je Mata na voljo za prestop? Presenečen sem bil, ko me je brazilska gospa prej vprašala o Oscarju, očitno gre za nek nov trend spraševanja o igralcih, ki ne igrajo. Ne sprašuje se več o igralcih, ki igrajo. On (Mata, op. a.) ni igral proti Unitedu, to je bila moja izbira. Mislim, da je moja dolžnost, da to pojasnim igralcem, kar tudi počnem. Ne verjamem pa, da je moja dolžnost, da to pojasnjujem medijem. Med nami je vse jasno. Želim si, da ostane, ker je zelo pomemben igralec. Tu ni nobene zgodbe," je še povedal Mourinho.

Mata bi se lahko vrnil v ekipo za petkovo tekmo z zmagovalci Lige prvakov, medtem ko je okreval tudi brazilski branilec David Luiz. Novi član Willian, ki je pred kratkim prestopil iz Anžija, ni med Mourinhovo šestindvajseterico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.