Šport > Nogomet
17 ogledov

Mou: "Messijevih 50 golov ni služilo ničemur"

Mourinho Real Madrid Mallorca Liga BBVA Španija španska liga prvenstvo Valdebeba
1/5
EPA
Realov trener José Mourinho je iz Kuvajta sporočil, da si njegov rojak Cristiano Ronaldo po letošnjem slavju v španski ligi zasluži dobiti še drugo zlato žogo v karieri. In to kljub dejstvu, da je Barcelonin as Lionel Messi, dobitnik zadnjih treh, v pravkar končani sezoni zabil rekordnih 50 golov. "Ti goli niso služili ničemur," pravi Mourinho.

"Cristiano mora dobiti zlato žogo, ne zato, ker bi bil najboljši strelec, kar mu je uspelo lansko sezono, ampak ker so njegovi goli prinesli naslov. Messi je zabil 50 golov, ki niso služili ničemur, tako kot Cristianovih 42 v prejšnji sezoni. Tako, kot je Messi dobil nagrado, ko je osvojil prvenstvo, jo bo letos dobil on," je iz Kuvajta za portugalsko televizijsko postajo SIC sporočil José Mourinho.

Portugalec je tako že veliko pred letošnjo gala prireditvijo ob podelitvi Fifa zlate žoge posegel v dvoboj med svojim varovancem Cristianom Ronaldom in Barceloninim asom Lionelom Messijem. Obračun obeh zvezdnikov bo najbolj napet v zadnjih letih, saj je Real Madrid z Ronaldom osvojil španski naslov, Barcelona pa z Messijem svetovno klubsko prvenstvo, evropski superpokal in španski superpokal, čemur lahko maja doda še španski kraljevi pokal.

Mourinho bo skupaj Realom v Kuvajtu odigral prijateljsko tekmo z domačo reprezentanco. Sveži prvaki Španije prihajajo utrujeni po tridnevnem slavju v Madridu, med katerim niso imeli treningov, Mourinho pa je zagotovil, da bodo priložnost za igro dobili prav vsi. "Trenirali bomo na bazenu," je še sarkastično pristavil, medtem ko je v torek po spletu začel krožiti tudi njegov intervju za dnevnik Record, kjer je spet ponovil, da je bil španski naslov prvaka zanj najtežji.

Cristiano na Euru ne bo dal 15 golov

"Lahko rečem, da je bil ta naslov najtežji od sedmih, ki sem jih osvojil. Upoštevati moramo tudi, da smo z Interjem enega osvojili na zadnji tekmi," je dejal Portugalec. "Ta je bil najtežji, ker smo za nasprotnika imeli nekoga, ki ga imajo za najboljšega na svetu v zadnjih letih. Večino sezone je obstajal velik pritisk, saj bi z remijem izgubili točke. To je bil titanski boj med dvema najboljšima ekipama na svetu. Zato je bilo najtežje, ampak tudi zelo pravično."

Mourinho je pred prihajajočim Eurom 2012, kjer bo Ronaldo kot kapetan vodil njegovo Portugalsko, priznal, da od svojega zvezdnika ne pričakuje rekordnega števila golov. "Ena stvar je Real Madrid, druga je reprezentanca," je dejal Mourinho. "V reprezentanci nima takšne ekipe, kot jo ima v Realu, in ne moremo pričakovati, da bo dal deset ali 15 golov. Čeprav je najboljši igralec na svetu."

60 golov Cristiana Ronalda za Real Madrid v vseh tekmovanjih sezone 2011/12:

72 golov Lionela Messija za Barcelono v vseh tekmovanjih sezone 2011/12:

Komentarjev 2
  • Markan 11:00 16.maj 2012.

    @dče bi prebral članek, bi vedel v kakšnem kontekstu je to izrekel Mourinho. Glede na naslov članka, bi si podobno mislil kot ti... ampak je v njegovih besedah kar lepa poanta - mesijevih 50 golov za 2.mesto v ...prikaži več ligi ali kristjanovih 46. za naslov prvaka? Mislim da imajo večjo težo Ronaldovi goli kot Lionelovi.Pa še to:dobra online igra, v kateri ste športni direktor kluba, gradite objekte, izbirate igralce, in še in še...http://www.powerplaymanager.com/r788

  • d 09:42 16.maj 2012.

    sluzilo je najboljsemu strelcu prvenstva in zlati kopacki, Mou is stupid as solid rock