Šport > Nogomet
12 ogledov

Mou: "Najbrž so posnetki ponarejeni"

José Mourinho se še kar ne more sprijazniti z rdečim kartonom Pepeju. EPA
Trener Reala José Mourinho se še kar ne more sprijazniti z rdečim kartonom Pepeju. "Kdorkoli kritizira moje besede, kritizira fotografije in video. Najbrž so fotografije in video ponarejeni."
Je bil za rdeči karton
ali ne? Presodite sami. Tukaj najdete video.

Po porazu na prvi tekmi Lige prvakov proti Barceloni (0:2) in disciplinskemu postopku, ki ga čaka, je trener madridskega Reala, José Mourinho, še odločnejši, da ostane v Madridu in s klubom v prihodnje osvoji vse. "Zdaj si še bolj želim, da bi nadaljeval delo trenerja Reala," je dejal portugalski trener na novinarski konferenci pred sobotno tekmo španske Primere proti Zaragozi. "Realov dres je bel in bela barva ima pomen." Pravi, da ima dovolj kondicije, da se še naprej sooča s težko nalogo – trenirati Real. "Sem v zelo dobri kondiciji. Zdrav sem in trdo delam."

Medtem vsaj trener Barcelone, Pep Guardiola, ostaja na realnih tleh: "Nismo še v finalu Lige prvakov. Edini z lovoriko to sezono je Madrid."

Mourinho se je po sredini tekmi burno odzval na rdeči karton Pepeju, češ da Uefini sodniki favorizirajo Barcelono. Dva dni kasneje o tej temi noče več govoriti. "Iz povsem preprostega razloga o tem ne bom več govoril: slika pove več kot besede." Še naprej vztraja, da prekršek Pepeja nad Danielom Alvesom ni bil za rdeči karton. A resnici na ljubo je Pepe od prve minute naprej igral tako agresivno in na kontakt, da je bilo le vprašanje časa, kdaj mu bo sodnik pokazal rdeči karton. "Kdorkoli kritizira moje besede, kritizira fotografije in video. Najbrž so fotografije obdelane s photoshopom, videi pa ponarejeni. Kaj več kot to pa nimam za dodati." Grozi mu do tri tekme prepovedi vodenja svojega moštva.

Besni na Mourinha
"Mourinhove izjave so presegle meje dobrega okusa," je v četrtek povedal Barcelonin predstavnik za odnose z javnostmi, Toni Freixa. "Primer bomo predali disciplinski komisiji, saj je prekršil pravila. Nesprejemljivo je, da kdo dvomi v naše uspehe oziroma našo povezavo z Unicefom. Naš namen ni zanetiti ogenj, temveč ga pogasiti. Menimo, da morajo trenerji govoriti o nogometu." Podpredsednik kataonskega kluba, Josep Maria Bartomeu, je dodal: "Vse leto poslušamo neumnosti o pomoči sodnikov, o lažjem razporedu srečanj in celo o dopingu. Dovolj je!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.