Šport > Nogomet
8 ogledov

Mou napada: "Še 15 dni nazaj je bil Higuaín slab!"

Gonzalo Higuain in Lionel Messi EPA
Pred torkovimi in sredinimi tekmami Lige prvakov sta Real Madrid in Barcelono začarala dva Argentinca. Če je Lionel Messi na Camp Nouu že stalnica, je večno omalovaževani Gonzalo Higuaín na Santiagu Bernabéu v formi življenja: "Zdaj sem najsrečnejši človek na svetu," je ob prihodu na trening pred tekmo z Lyonom zatrdil španskim novinarjem. José Mourinho na prvi novinarski konferenci Lige prvakov po šestih mesecih ni razočaral.

Zaradi poškodbe hrbta je Gonzalo Higuaín izpustil večji del lanske sezone, na začetku letošnje pa je trenerju Joséju Mourinhu precej otežil izbiro začetne postave, iz katere mora ob vročem Argentincu izpuščati prav tako vedno boljšega Karima Benzemaja. Kako ga tudi ne bi, ko je "Pipita" pri sobotni zmagi nad Realom Betisom (4:1) zabil že svoj tretji hat-trick v zadnjih 14 dneh.

"Pred 15 dnevi je bil Higuaín slab in spraševalo se je, zakaj ne kupimo Agüera, danes pa je drugače," je svojo lastno bitko s sedmo silo na ponedeljkovi novinarski konferenci pred tekmo nadaljeval Mourinho. Najbolj vroče vprašanje, na katerega je Mou (seveda) v zadnjih dneh najbolj alergičen je, kdo je pri Realu prvi izbor in kdo menjava. Higuaín je v zadnjem času zasenčil Benzemaja, Mesuta Özila pa Kaká. A Portugalec o tem, da so nekateri člani prve postave, drugi pa zgolj rezerve, ne želi niti slišati: "To so vaše debate. Moj cilj je združevati, ne deliti. Vaš cilj je drugačen in sestoji iz tega, ali je boljši A ali B. Pri meni je drugače. Zmagujemo in izgubljamo vedno kot ekipa. Di María in Benzema dobro razumeta, ko igrata dobro, a ne dobita priložnosti. Če bi brala časopise, ne bi razumela in postala panična. Če bi preveč brala dnevnike, bi to nanju močno vplivalo. Vi se želite prodajati in to je normalno."

Messi: gol vsakih 82 minut

Neverjetni statistični podatki prihajajo tudi iz Barcelone, ki bo dan kasneje kot Real gostila Viktorio Plzen. Higuaínov rojak Lionel Messi je med vikendom z dvema goloma Racingu Santanderju (3:0) prehitel klubsko legendo Lászla Kubalo in postal drugi najboljši strelec v zgodovini kluba, za kar je potreboval vsega sedem let v prvem moštvu. Šokanten je tudi pogled na njegov učinek na zadnjih sto tekmah, kjer je zabil neverjetne 103 gole – v povprečju torej več kot enega na tekmo (zabije vsakih 82 minut). 66 jih je padlo v domačem prvenstvu, sedem v pokalu, 21 v Ligi prvakov, šest v španskem superpokalu, eden v evropskem superpokalu in eden na svetovnem klubskem prvenstvu. Še več: na zadnjih sto tekmah je 38-krat podal tudi za zadetke soigralcev.

Fàbregas že trenira s soigralci

Vezist Barcelone Francesc Fàbregas se je po poškodbi stegenske mišice spet pridružil soigralcem na ponedeljkovem treningu. Katalonec je poškodbo utrpel prvega oktobra, tokrat pa je sodeloval na treningu Josepa Guardiole pred sredino tekmo Lige prvakov proti Viktorii Plzen. Fàbregas naj bi bil trenerju na voljo že čez vikend, ko Barcelona gosti Sevillo.

United brez Ferdinanda, a z Vidićem

Nemanja Vidić je kljub odigranim 90 minutam proti Sloveniji v Ljudskem vrtu izpustil sobotni derbi z Liverpoolom. Branilec Manchestra Uniteda je zdaj le prodrl v ekipo Sira Alexa Fergusona, saj ga je Škot vključil med potnike na letalu za Romunijo, kjer United čaka tekma z Otelulom Galatijem. Na uradni spletni strani kluba so potrdili, da je doma ostal Vidićev branilski kolega Rio Ferdinand, ki je za razliko od Srba na Anfieldu odigral vseh 90 minut. Rdeči vragi po dveh remijih z Benfico in Baslom zasedajo tretje mesto v skupini C z vsega dvema točkama.

Liga prvakov, 3. kolo, torek ob 20.45:

Skupina A
Napoli – Bayern München
Manchester City – Villarreal

Lestvica: 1. Bayern 6 točk, 2. Napoli 4, 3. Manchester City 1, 4. Villarreal 0.

Skupina B
CSKA Moskva – Trabzonspor (ob 18.00)
Lille – Inter Milan

Lestvica: 1. Trabzonspor 4 točke, 2. Inter Milan 3, 3. Lille 2, 4. CSKA 1.

Skupina C
Otelul Galati – Manchester United
Basel – Benfica

Lestvica: 1. Basel 4 točke, 2. Benfica 4, 3. Manchester United 2, 4. Otelul Galati 0.

Skupina D
Real Madrid – Olympique Lyon
Dinamo Zagreb – Ajax Amsterdam

Lestvica: 1. Real Madrid 6 točk, 2. Lyon 4, 3. Ajax 1, 4. Dinamo Zagreb 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.