Šport > Nogomet
18 ogledov

Mou: "Ne bom se boril v izgubljeni bitki"

Mourinho Karanka Malaga Real Madrid Liga BBVA Primera Division Španija liga prve Reuters
José Mourinho iz tedna v teden počne reči, ki kar kličejo po njegovem odhodu iz Real Madrida. V soboto vseeno nihče ni pričakoval, da si bo Portugalec na klopi kot dokaz svoje avtoritete pustiti kapetana kluba Ikerja Casillasa. Toda storil je prav to, Real pa je za nameček še izgubil v Málagi. Mourinho je po tekmi stopil pred medije ...

"Sem pomislil na odstop? Ne, niti med niti po tekmi," je v drobovju stadiona La Rosaleda novinarjem odgovarjal José Mourinho. Leto, v katerem mu je uspelo z Real Madridom prekiniti hegemonijo Barcelone, se je končalo na najslabši možen način - s porazom pri Málagi, ki kraljevi klub pušča na rekordni razdalji 16 točk od Kataloncev.

• Mou pustil Ikerja na klopi, Real na -16

Čilenec na klopi južnjakov Manuel Pellegrini je tako dobil nekaj sladkega zadoščenja, potem ko je bil prav Mourinho tisti, ki ga je zamenjal na klopi Reala, od takrat naprej pa je Portugalec s strupenimi puščicami večkrat streljal proti svojemu predhodniku. V Málagi so bile tokrat vse oči bolj kot v trenerski duel uprte v odločitev Mourinha, da na klopi pusti kapetana Ikerja Casillasa.

"To je bila tehnična odločitev, odločitev trenerja, ki analizira situacijo, igralce, ki so na voljo in izbere ekipo za tekmo. To je bila povsem tehnična odločitev. Lahko si izmislite kar hočete, ampak to je bila tehnična odločitev, nič več," je dejal Mourinho.

Adán boljši od Casillasa

"Po mojem mnenju je (rezervni vratar Antonio, op. a.) Adán boljši od Ikerja. Ker je trener tisti, ki izbira, in ker sprejemam mnenja svojih pomočnikov, smo se odločili tako. In glede na to, kako se je rezvijala tekma, delo vratarja ni imelo vpliva na rezultat. Zdi se mi, da to ni pomembna zgodba."

O točkovnem zaostanku za Barcelono je Mourinho po zadnjem spodrsljaju v prvenstvu proti Espanyolu še dejal, da ga bo nadomestiti "praktično nemogoče", po sobotnem debaklu pa je spremenil retoriko in zaostanek za vodilno ekipo lige opisal kot "nenadomestljiv".

"Madrid je bil prvak v prejšnji sezoni in drugega prehitel za devet točk. V letošnji sezoni smo na nenadomestljivi razdalji, ampak moramo sprejeti odgovornost, da za seboj nimamo dobrega prvenstva. V prejšnji sezoni smo bili mi prvi. Ne želim bežati od odgovornosti, to ni opravičevanje, ampak tako je, to je realnost," je povedal Portugalec.

Santa Cruz Nacho Monreal Demichelis Malaga Real Madrid Liga BBVA Primera Divisio | Avtor: EPA EPA

Ne bo se boril v izgubljeni bitki

"Se bojim za svoj položaj? Ne, niti pomislil nisem na to, niti za trenutek. Še več - nisem otrok. Trenerji vemo, da nogomet nima spomina, in da je pomembno samo tisto, kar si storil danes. Ne šteje delo in naslovi, ki si jih osvojil, in če bom začutil, da igralci ne želijo, sem preveč pošten, da bi se boril v izgubljeni bitki. Ampak igralci hočejo. Danes in proti Espanyolu so odigrali tekmo, ki bi jo morali dobiti, ampak ko ne gre ne gre. Ni jim uspelo."

Realovce po verjetno precej kislih božičnih in novoletnih praznikih čakata dve tekmi na domačem Santiagu Bernabéu. Mourinha verjetno spet čakajo žvižgi na ligaški tekmi z Realom Sociedadom (6. januar) in povratni pokalni tekmiproti Celti de Vigo (9. januar). Portugalski trener odmor vseeno vidi kot možnost za nov zagon.

"Zdaj prihaja idealen trenutek, igralci so žalostni in izpraznjeni, niso imeli časa za regeneracijo. Če bomo mislili na točke, potem ne bomo imeli motivacije, ampak če bomo mislili na to, kaj pomeni Real Madrid, to bo motivacija," je nadaljeval Mourinho in še enkrat, kot že pred meseci, Pellegrinija spomnil, da trenira "le" Málago.

"Nikoli ne bom treniral Málage, tako kot nikoli ne bom treniral mnogih drugih klubov. Svobodno lahko izbiram, kje želim delati. Nič nimam proti Málagi, še manj pa proti mestu. Če me vprašate za mnoge druge klube, vam bom odgovoril enako," je zaključeval Mourinho.

"Vedno me boli izgubiti, ampak bolj takrat, ko ne daš vsega od sebe, ampak danes smo dali. Igralcem sem v mitutki, ko smo bili skupaj dejal, da so lahko žalostni zaradi poraza, ampak mirni, ker so naredili vse, kar je bilo mogoče."

Komentarjev 2
  • bla_blabla 00:59 23.december 2012.

    pussy!!! Minlo so cajti ko je bil pri Portu in so ga vsi gledali kot kralja.

  • McClain 00:13 23.december 2012.

    sam ata je res ze cist blazen. Je pa komedijant, kar me navdusuje.Vsaka njegova izjava bi lahko bila v rubriki saj ni res pa je ali pa rekel in ostal ziv, pa tudi Pavlihova pratika se jih ne bi branila