Šport > Nogomet
13 ogledov

Mou: "Ne morem reči, da bom tukaj še naslednje leto"

Mourinho Real Madrid Real Betis Liga BBVA Španija liga prvenstvo trening
1/6
EPA
José Mourinho se je, vsaj malce nepričakovano, pojavil na petkovi novinarski konferenci Reala Madrida pred sobotno tekmo z Betisom. Trener Madrida se je tako nemudoma odzval na besede predsednika malega kluba iz prestolnice, Canillasa, ki je medijem v sredo razkril nekaj Mourinhovih načrtov za prihodnost.

"Canillas ima eno težavo: ima predsednika, ki so mu zelo všeč mediji in pozornost," je na novinarski konferenci v klubski bazi Valdebebas dejal José Mourinho in se tako odzval na besede Manuela Álvareza, predsednika nižjeligaša Canillasa, ki je medijem v sredo razkril, da je Mourinho na sestanku z njihovimi trenerji zatrdil, da ga naslednjo sezono ne bo v Madridu.

"Govoriti o Canillasu je kot govoriti o drugem domu zame in za mojega sina. Je velik klub. (Álvarez) Je fantastična oseba, ki se je izjemno obnašala do mene in mojega sina, ampak on ima ta majhen problem, ki pa ni moj," je nadaljeval Mourinho.

"Lahko potrdim ali zanikam njegove besede? Jaz lahko. Ne morem reči, da bom naslednjo sezono govoril tukaj. Ne verjamem. Moj odnos s predsednikom (Florentinom Pérezom, op. a.), José Ángelom (direktorjem Sánchezom, op. a.), z vsem klubom je zelo dober, to pa nam dovoljuje, da se ne moremo usesti in analizirati stvari povsem mirno. Ponavadi obstajajo težave med klubi in trenerji, v tem primeru pa jih zaradi našega čustvenega odnosa ni. Mirno bomo prišli do rešitve, ki bo dobra za vse. Ampak za vse nas in tiste, ki imajo radi Real Madrid, bi bilo najbolje, da osvojimo pokal in pridemo naprej v Ligi prvakov."

Sestanek po koncu sezone

Kaj je tisto, kar vas dela nesrečnega, je zanimalo enega izmed novinarjev, Mourinho pa je zatrdil, da v Madridu ni nesrečen in dodal, da perfekten klub ne obstaja. Nekdanji trener Benfice, Uniãa de LeiriePorta, Chelseaja in Interja je šel celo dlje in zatrdil, da tudi sam ni perfekten.

"Nisem nesrečen v Real Madridu. Odločitev mora biti najboljša za vse. Meni je lahko bolj ali manj všeč, ampak to se dogaja povsod. Perfekten klub ne obstaja, niti perfekten trener. Temeljnega pomena je, da dobro zaključimo sezono in osvojimo reči, ki pa so še daleč. Smo dve tekmi od finala na Wembleyju, še nekaj časa nazaj smo bili 13 tekem stran. Potem, ko bo napetost tekem mimo, se bomo usedli in prišli do zaključkov," je povedal Portugalec.

Lopez Casillas Real Madrid Real Betis Liga BBVA Španija liga prvenstvo trening | Avtor: EPA EPA
"Jaz bom še naprej opravljal svoj poklic, mirno, kot ga bom lahko, da bi ljudje malce pozabili na vse to. Če ne bi igrali za nič, bi razumel, da se iščejo novice o takšnih rečeh, ki niso nogomet. Zdaj morajo ljudje imeti strast in motivacijo za trenutek, ki ga živimo v tem trenutku. Finale pokale, ki ga bomo igrali z rivali iz Madrida in polfinale Lige prvakov. Dovolj bo govoriti o nogometu s temi čustvi."

Če bo igral Iker "ne bo presenečenje"

Mourinho je še razkril, da bo kapetan Iker Casillas tudi v sobotno tekmo proti Realu Betisu začel na klopi, da pa je perfektno pripravljen", čeprav bo v vratih spet nova številka ena Diego López.

"Ne bo presenečenje, če bo Iker nekega dne igral, ker je pripravljen. To je perfektno zame in za vse, da imamo pripravljena dva vratarja in dva mlada, ki sta zadaj, ampak sta tudi pripravljena. Bo Cristiano Ronaldo na klopi? Je v ekipi. (Samija) Khedire, Sergia Ramosa in Xabija (Alonsa) ni, ostali lahko igrajo. Prvič sem tako zadaj v državnem prvenstvu. Če vprašate milijon madridistov, če si želijo premagati Betis ali Borussio, bodo vsi rekli, da Borussio. Jaz želim premagati oba, ampak situacija, v kateri smo se znašli, nam dovoljuje dati več počitka nekaterim igralcem," je dejal Mourinho.

Klopp govori vsak dan, Real bo govoril v sredo

O Borussii Dortmund, sredinemu nasprotniku na prvi tekmi polfinala Lige prvakov, je Portugalec še povedal, da je o njej še prezgodaj govoriti, čeprav je izpostavil dejstvo, da je vse od žreba zelo glasen prav njen trener Jürgen Klopp.

"I want the situation to remain as it is. Klopp has spoken every day since the draw and I haven’t said a word. I’ve only said that all the teams in the semi-finals are good, difficult to play against and that’s enough. We’ll talk about that game again on Tuesday. We’ve worked hard on it during these past two weeks.

"To je bil žreb, pred katerim sem bil najbolj miren. Nič emocij niti nervoze. Vseeno mi je bilo, kateri od treh bo. Vsak ima svoje karakteristike in zmožnosti, vsak bi bil velik nasprotnik. Danes ni primeren dan za govorjenje o Borussii, ki sem ji že posvetil malček pozornosti, ampak to je to. Hočem, da stvari ostanejo take, kot so sedaj. Od žreba naprej je namreč (Jürgen) Klopp govoril vsak dan, jaz pa nisem rekel niti besede. Rekel sem, da so vse ekipe v polfinalu dobre, težke za igranje proti njim, kar je dovolj. V torek bomo spet govorili o tej tekmi. V teh dveh tednih smo se dovolj dobro pripravili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.