Šport > Nogomet
16 ogledov

Mou: "Ne morem zagotoviti, da bom ostal"

Mourinho Morais Faria Louro Karanka Real Madrid Mallorca Liga BBVA Španija špans EPA
José Mourinho je na novinarski konferenci pred nedeljsko tekmo njegovega Reala Madrida proti Mallorci medijem pripravil še zadnje presenečenje sezone. Portugalec je namreč pred sedmo silo nastopil z vsemi svojimi pomočniki, poleg tega pa tudi ni želel potrditi, da ostaja. Aitorju Karanki, svojemu prvemu pomočniku, je celo zapel.

"Na koncu se bomo smejali ali jokali skupaj in zdaj, na koncu, se skupaj smejimo. Zato smo tukaj vsi," je začudenim medijem na predzadnji novinarski konferenci sezone razlagal José Mourinho. Trener Reala Madrida je aprila sicer napovedal, da se ne bo udeležil nobenega druženja s španskimi mediji do konca tekmovalnega leta, a je obljubo pred kratkim prelomil.

"Sezona je bila za oceno devet, čeprav so bili nekateri igralci za deset. Nekateri ne bi mogli narediti nič več. Ekipa, na splošno, devet, strokovni štab devet, ampak kakšen igralec je bil tudi za deset. Ne sprašujte me kdo," je kot v osnovni šoli sebe in svoje podrejene ocenjeval Mourinho. Portugalec se je dotaknil tudi vprašanja o Gonzalu Higuaínu, ki naj bi si želelel oditi.

"Če bodo (klubi, op. a.) prišli sem in plačali njegovo klavzulo ne bomo mogli storiti nič. Ve, da bi mi bilo všeč, če bi ostal, to pa si želijo tudi navijači in klub, ampak klavzule so prav za to. Ne želimo si, da odide in ne bomo popustili niti za en evro," je bil jasen Mourinho. Odkupna klavzula za Higuaína naj bi sicer znašala astronomskih 150 milijonov evrov.

"Sezona je bila zelo dobra, zrasli smo kot ekipa in kot skupina. Želeli smo igrati bolje in biti močnejši. Zrasli smo. Igrali smo na visokem nivoju, dosegli smo rekorde. Osvojili smo najpomembnejši naslov, saj se le-ta osvoji po enajstih mesecih in 38 tekmah," je analizo sezone nadaljeval Mourinho.

"Polfinale Lige prvakov je bilo pomembno zaradi tega, ker smo odigrali dva zapored. To pomeni, da smo tam. Če bi izpadli prej, bi to pomenilo, da nas ni tam. Španski pokal je bil najmanj pomemben naslov, ampak smo tekmovanje spoštovali in se borili. Skozi četrtfinale nismo prišli zaradi tega, ker ne bi igrali nogometa. Igrali smo spektakularno in niso nam dovolili priti dlje."

"Ne morem vam, zagotoviti da bom ostal"

Mourinho je še poudaril, da je rekordne številke Reala iz letošnje sezone praktično nemogoče izboljšati, da pa se bo z belim baletom za vse trofeje (in nove rekorde) boril tudi v naslednji sezoni. Nekaj nejasnosti je še vedno okrog prihodnosti njegovega prvega pomočnika Aitorja Karanke, ki bi po koncu sezone lahko začel samostojno kariero pri katerem drugem klubu.

"Naše številke je nemogoče izboljšati. Naslednjo sezono bo cilj še enkrat osvojiti ligo, vedoč, da bo naše številke zelo težko izenačiti. Karanka? Ne morem vam niti zagotoviti, da bom ostal jaz. Če bo jutri polom in me odpustijo ... Hvaležen sem vsem za tisto, kar so dali. Vsi so pripomogli k tem naslovu, moj način zahvale pa je, da so vsi dobrodošli za naslednjo sezono," je povedal strateg iz Setubala.

Mourinho je kot kaže tudi dokončno dvignil roke od Brazilca Kakája, ki po multimilijonskem prihodu iz AC Milana pred tremi leti tudi pod Portugalčevim vodstvom le redko spominja na nekdanjega najboljšega nogometaša na svetu. Kakáju v bitki za prvo postavo niso pomagale niti izjemne igre Mesuta Özila, Brazilec pa je bil eden izmed treh nogometašev, ki so ob polfinalnem izpadu proti Bayernu v Ligi prvakov zapravili strel z enajstih metrov.

"Vsem igralcem sem hvaležen za njihov doprinos. On (Kaká, op. a.) je odigral zelo dobre tekme, nekaj manj dobrih in nekaj takih, po katerih niti on niti jaz nisva bila zadovoljna. Če kdo misli, da je bolje, da ne nadaljuje in ga zanima drug projekt, potem bomo to analizirali. Dobrodošlica vsem tudi za naslednjo sezono je naš način zahvale za delo. Ampak tudi oni bodo sprejeli svoje odločitve in poslušali bomo tistega, ki ima v glavi kakšno drugo stvar," je še zaključil Mourinho.

Kaká bi lahko odšel k na novo bogatemu ParisSaint-Germainu, kjer bi moči združil z nekdanjim trenerjem pri Milanu Carlom Ancelottijem, s katerim sta pri Rossonerih osvojila tudi Ligo prvakov.

Takole je na novinarski konferenci pel (bolje rečeno skandiral) José Mourinho:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.