Šport > Nogomet
25 ogledov

Mou ne želi niti Luiza: zdaj Barça ali PSG

David Luiz Hulk Neymar Lucas Moura Brazilija pokal konfederacij trening EPA
Vse od povratka Joséja Mourinha k Chelseaju se v medijih pojavljajo seznami igralcev, ki naj bi se jih Portugalec v Londonu želel odkrižati. Na enem takšnih je tudi David Luiz.

"Ena prvih odločitev Joséja Mourinha kot trenerja Chelseaja je bila, da se je odrekel Davidu Luizu," v petek pišejo na spletni strani katalonskega športnega dnevnika Sport (www.sport.es). Pri Barceloni že dalj časa neuspešno iščejo kakovostnega branilca, ki bi lahko pomagal ostarelemu Carlesu Puyolu (nedavno je prestal novo operacijo kolena) in Gerardu Piquéju.

Radar na Camp Nouu je očitno pokazal na dva Brazilca − poleg Davida Luiza tudi na Thiaga Silvo, branilca Chelseaja in Paris Saint-Germaina pa zaenkrat zelo dobro sodelujeta na pokalu konfederacij kot osrednji branilski par Luiza Felipeja Scolarija.

"Še preden se je odločil o Fernandu Torresu je portugalski trener na seznam igralcev, ki so naprodaj, postavil brazilskega branilca. Ima ga za preveč neprepričljivega za svoje obrambne zahteve in ga ne uvršča v svoje načrte za novo sezono," nadaljujejo pri Sportu.

Tudi Blancu je všeč

Katalonci navajajo poročanje Daily Maila, po katerem naj bi Luiz premleval dve ponudbi, in sicer PSG ter Barcelone. Blaugrana naj bi že skušala stopiti v kontakt z nekdanjim članom Benfice, a zaenkrat še ni jasno, če je do dogovora že prišlo.

Novi trener Parižanov Laurent Blanc je pred meseci sicer izjavil, da mu je Luiz všeč, da pa je "manj discipliniran" od Thiaga Silve, ki ga ima skupaj z Gerardom Piquéjem za enega najboljših branilcev na svetu.

Za usluge Luiza bi morala Barcelona odšteti precej zajetnih 30 milijonov evrov, del denarja za morebitne nove okrepitve pa bo morala po multimilijonskem prihodu Neymarja v vsakem primeru zbrati tudi s prodajo nekaterih dolgoletnih članov moštva.

Komentarjev 1
  • Pucela Fichajes 02:22 22.junij 2013.

    Rukavina changges club:http://rumoresfichajespucela.blogspot.com.es/2013/06/las-novias-de-rukavina-valencia.html