Šport > Nogomet
14 ogledov

Mou ni za spektakel: United zadržal pri 0:0

Giggs Mourinho Manchester United Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo
1/11
Reuters
José Mourinho se je v drugem kolu angleške Premier League vrnil na Old Trafford in z novim trenerjem Manchester Uniteda Davidom Moyesom odigral derbi brez golov (0:0).

Proti klubu, ki ga je lovil celo poletje, bo Wayne Rooney začel tekmo od prve minute. Tako je pred derbijem s Chelseajem odločil David Moyes, trener Manchester Uniteda, ki si je s svojim kolegom pri modrih, povratnikom Joséjem Mourinhom, v zadnjih tednih zaradi angleškega napadalca izmenjal številne ostre puščice.

Portugalec je moštvo za tekmo na Old Traffordu, kjer je v lanski sezoni v osmini finala Lige prvakov z Real Madridom izločil United, sestavil brez pravega napadalca, čigar delo je skušal opravljati André Schürrle. Na klopi sta namreč obsedela tako Fernando Torres kot Victor Moses.

Uspavanka v prvem polčasu

V zadržanem začetku je navijače nekajkrat na noge dvignil prav Rooney, ki je pristaše rdečih vragov navdušil z nekaj ostrimi starti in pritiskanjem na zadnjo vrsto Londončanov. Prvi so vseeno zapretili gostje, potem ko je v deseti minuti obramba Uniteda slabo izbijala žogo iz kazenskega prostora, "iz prve" pa jo je proti vratom poslal Oscar, a streljal točno v dobro postavljenega Davida de Geo.

Sicer je bila v gledališču sanj na sporedu precejšnja nogometna tragedija – brez ene same večje priložnosti. Robin van Persie je v 23. minuti s silovitim strelom sicer zatresel mrežo, toda z napačne strani. Kljub domnevni spremembi imidža iz glasnega v zelo mirnega trenerja, je Mourinho prvič resneje "ponorel" po dobre pol ure igre, ko je rumeni karton po prekršku nad Van Persiejem strogo dobil mladi Kevin De Bruyne, Portugalec pa je ostro protestiral ob robu igrišča.

Prva "prava" priložnost šele v 55. minuti

Podjetnejši je bil še vedno United, strel Toma Cleverleyja je v 39. minuti z roba kazenskega prostora poletel čez prečko Petra Čecha. Še enkrat je pred polčasom De Geo preizkusil Oscar, toda znova meril točno v španskega reprezentanta.

Po desetih minutah drugega polčasa je United končno dočakal prvo večjo priložnost na tekmi. Rooney je v sredini kazenskega prostora našel Dannyja Welbecka, slednji pa je po oklevanju slabo streljal med gledalce. Na drugi strani se je po uri igre zatresla celo prečka, a je bil Schürrle že pred strelom v prepovedanem položaju.

Aplavzi za Rooneyja

Cel stadion je poskočil v 63. minuti, ko je Frank Lampard volej Cleverleyja v kazenskem prostoru ustavil z roko, a je sodnik Martin Atkinson ocenil, da je šlo v skoku za nenamerno posredovanje. Njegova piščalka je ostala nema tudi ob padcu Ashleyja Cola v drugem 16-metrskem prostoru, Čech pa je svoje soigralce uspel rešiti z dobrim izbijanjem predložka Ashleyja Younga nekaj minut kasneje.

Rooney si je z izvrstnim strelom od daleč, ki ga je Čech z zadnjimi močmi odbil v kot, v 77. minuti prislužil nove ovacije Old Trafforda in United je kljub prihodu Fernanda Torresa iskal zmagoviti gol. Vroče je bilo dve minuti pred koncem rednega dela, ko je volej Van Persieja s telesom pred Čechom uspešno ustavil šele rezervist John Obi Mikel. United je imel na koncu na voljo še kot, ki pa po uspešnem izbijanju branilcev Chelseaja ni obrodil sadov.

Angleška liga, 2. kolo:

Manchester United : Chelsea 0:0

Postavi

Manchester United: De Gea; Jones, Ferdinand, Vidić, Evra; Valencia (od 66. Young), Cleverley, Carrick; Welbeck (od 78. Giggs), Rooney, Van Persie. Na klopi: Lindegaard; Anderson, Smalling, Kagava, Büttner.

Chelsea: Čech; Ivanović, Cahill, Terry, Cole; Ramires, Lampard, De Bruyne (od 60. Torres), Oscar, Hazard (od 90. Azpilicueta), Schürrle (od 87. Mikel). Na klopi: Schwarzer; Essien, Lukaku, Mata.

Sodnik: Martin Atkinson (W. Yorkshire).

Fulham : Arsenal 1:3 (0:2)
Bent (77); Giroud (14), Podolski (41, 68)

Hull City : Norwich City 1:0 (1:0)
Brady (22)
RK: Sagbo (28/Hull)
Koren (Hull) je igral do 84. minute.

Everton : West Bromwich Albion 0:0

Newcastle United : West Ham United 0:0
Vučkić (Newcastle) je bil na klopi.

Southampton : Sunderland 1:1 (0:1)
Fonte (88); Giaccherini (3)

Stoke City : Crystal Palace 2:1 (0:1)
Adam (58), Shawcross (62); Chamakh (31)

Aston Villa : Liverpool 0:1 (0:1)
Sturridge (21)

Cardiff City : Manchester City 3:2 (0:0)
Gunnarsson (60), Campbell (79, 87); Džeko (52), Negredo (90)
Velikonje (Cardiff) ni bilo v ekipi.

Tottenham Hotspur : Swansea City 1:0 (0:0)
Soldado (58/11-m)

Komentarjev 1
  • Conq 21:10 26.avgust 2013.

    Rad bi ti predstavil spletno igro, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. V igri lahko izdajate časopis, odprete svoje podjetje ter zaposlujete ostale uporabnike. Slovenija je ena izmed najmočnejših držav, vendar potrebuje nove igralce, da postne velesila. ...prikaži več Zato te vabimo, da se nam pridružiš pod povezavo: http://turl.ca/yxhsj in pomagajte Sloveniji še danes! Ko boš prišel/prišla v igro, te bodo pričakali mentorji in ti pomagali napredovati. Ta igra ni kot ostale spletne igre, saj ni potrebno kupovati "golda" da bi bil konkurenčen/a ostalim igralcem ter kljub temu, da se prijaviš kasneje hitro postaneš močen/na kot ostali igralci.