Šport > Nogomet
19 ogledov

Mou: "Nista videla, kar smo videli vsi"

Pritoževanje nad praktično vsem je za zdaj vrhunec Mourinhovega delovanja pri Re Žurnal24 main
José Mourinho se je po remiju Reala z Lyonom jezil na sodnika. "Nista videla, kar smo videli vsi." Carlo Ancelotti pa je ob zmagi Chelseaja z 2:0 hvalil svoje napadalce: "Imamo najboljše napadalce v Evropi."

Chelsea je z izidom 2:0 (proti Köbenhavnu) naredil velik korak k uvrstitvi v četrtfinale nogometne Lige prvakov. Za Real Madrid tega ne moremo trditi, saj so na prvi tekmi osmine finale le remizirali z Lyonom (1:1). Urok Lyona se za galaktike tako nadaljuje. Lahko sedmič zapored izpadejo v osmini finala? Zanimivo, da so vse torkove gole dosegli francoski nogometaši: dva Nicolas Anelka, po enega pa Karim Benzema in Bafetimbi Gomis.

Imamo najboljše napadalce v Evropi.
Carlo Ancelotti
"Fernando bo zadel na naslednji tekmi"
"To je dober rezultat. Dobro smo tudi igrali,"
je po zmagi strnil misli trener Chelseaja, Carlo Ancelotti, ki je bil po slabših igrah v Premier League (zdrsnili so na peto mesto) in izpadu iz pokala FA pod hudim pritiskom. "Fantje so trdo garali in odigrali dober nogomet. A to je šele prvi polčas. V Ligi prvakov smo povsem osredotočeni, saj želijo narediti dober rezultat." Na svoji tretji tekmi za modre še naprej brez zadetka ostaja nogometaš za 60 milijonov evrov Fernando Torres. "Fernando je igral dobro. Ključ za zmago je bila dobra igra napadalcev. Imamo najboljše napadalce v Evropi, tokrat je zadel Anelka, svoje priložnosti je imel tudi Torres. Fernando bo zadel na naslednji tekmi," je prepričan Ancelotti.

Karim Benzema je dobil ob vstopu v igro velik aplavz navijačev svojega nekdanjega moštva. Vsega 43 sekund kasneje je bilo vse drugače, saj je dosegel gol za Real, gol, ki belim ohranja upe po četrtfinalu. "Za nas je to dober rezultat, saj je šlo za gostujočo tekmo. To je bil res pomemben gol. Zelo, zelo dobro se počutim," je po remiju razlagal Benzema. "Gola na zelenici nisem slavil, saj spoštujem tukajšnje navijače. Je pa prvič, da sem dal gol tako hitro po vstopu v igro."

Mourinho jezen
Trener Reala José Mourinho ne bi bil José, če ne bi našel sodniške napake in ji dal po tekmi največ pomena. "So odločitve, ki so težke, in so situacije, kjer ni dvoma. Zgodilo se je le pet metrov od štirih sodniških oči. Nista videla, kar smo videli vsi. Sem zelo jezen. Ta odločitev bi bila lahko ključna. Upajmo, da Reala ne bo stala uvrstitve naprej," je o nedosojeni enajstmetrovki ob igranju z roko v kazenskem prostoru dejal Mourinho. "Šlo je za pravo tekmo Lige prvakov, saj je bila polna izzivov. Vse je še odprto. Lyon je dobra ekipa, imajo dobre igralce, a rezultat je 1:1 in povratno tekmo igramo doma."

Lyonu bo zelo težko. Moje mnenje je, da so možnosti 50:50.
Jose Mourinho

Zadovoljni so bili tudi v taboru Lyona. "Dobili smo gol, pokazali svoj karakter in se z zadetkom vrnili v igro. To nam daje možnosti na povratni tekmi," je pomembnost svojega gola poudaril Gomis. "To je dober rezultat. Vemo, kaj moramo postoriti čez tri tedne," je na novinarski konferenci po tekmi pripovedoval trener Claude Puel. "Tekmo smo končali bolje kot oni. Dobro je, da smo bili kos tako močni ekipi. Naš cilj je bil, da ne izgubimo. Ohranili smo možnosti za četrtfinale. Vemo, da bomo v Madridu imeli priložnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.